Στην παλιά Ζωαγορά και πάλι την Δευτέρα τα rapid tests στα Τρίκαλα

Στόχος να ληφθούν όσο γίνεται περισσότερα δείγματα

Συνεχίζονται και αύριο Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τα rapid tests του κορωνοϊού, που γίνονται χωρίς να χρειάζεται κάποιος να βγει από το αυτοκίνητό του, στα Τρίκαλα. 

To “drive through testing”, που πραγματοποιείται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, θα διενεργηθεί από τις 9 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι στον χώρο της παλιάς Ζωαγοράς. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό του ΑΜΚΑ τους. 


Που οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων στα Τρίκαλα

Έκρηξη κρουσμάτων παρατηρήθηκε στα Τρίκαλα, καθώς την Κυριακή τα κρούσματα ανήλθαν στα 80, ένας αριθμός σοκ για τον Νομό.

Συγκριμένα  τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός που είχαμε δει μέχρι και το Σάββατο δεν ξεπερνούσε ποτέ τα 38.

Ο απίστευτος αυτός αριθμός κατατάσσει πολύ υψηλά τον Νομό Τρικάλων στη λίστα του πίνακα των κρουσμάτων, και συγκεκριμένα, στην 4η θέση, μετά την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Λάρισα.

Η αλματώδης έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Νομό Τρικάλων αγγίζει το 57%.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η κίνηση στο κέντρο της πόλης καθημερινά είναι ιδιαίτερα αυξημένη παρά τις απαγορεύσεις με τις εικόνες αυτές να δίνουν μια μικρή εξήγηση για το πώς φτάσαμε τελικά να μετράμε 80 κρούσματα, ενώ στην πρώτη καραντίνα η πόλη είχε καταφέρει να βγει αλώβητη από την όλη περιπέτεια.

Αξίζει φυσικά να επισημανθεί πως σε όλη τη Θεσσαλία  τα αυξημένα κρούσματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου μιας που η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται στην Τρίτη θέση του πίνακα των κρουσμάτων ανά Περιφέρεια,  μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 84 κρούσματα στη Λάρισα, 79 κρούσματα στη Μαγνησία και 51 στην Καρδίτσα.

Σε πανελλαδικό επίπεδο βέβαια τα κρούσματα έδειξαν μια μικρή πτώση την Κυριακή καθώς ανήλθαν στα 1.498, κάτι βέβαια που οφείλεται στο γεγονός πως τις Κυριακές διενεργούνται λιγότερα τεστ από τα εργαστήρια. Την ίδια ώρα οι θάνατοι παρέμειναν στον τρομακτικό τριψήφιο αριθμό των 103. Οι διασωληνωμένοι έπιασαν και πάλι τη κορυφή καθώς άγγιξαν τους 540, κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα για τα όρια και τις αντοχές του συστήματος υγείας στη χώρα, ενώ πλέον είναι εμφανές πόσο δραματικές είναι οι διαστάσεις που παίρνει η υγειονομική κρίση στη χώρα μας.

Εν όψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, οι αριθμοί αυτοί προβληματίζουν, ειδικά για το κατά ποσό είναι εφικτό να ανοίξει και πάλι η χώρα, ώστε να κινηθεί η οικονομία.

Δείτε επίσης:

Μαζικά rapid τεστ ξανά στα Τρίκαλα (φωτό)

Στην ίδια κατηγορία