Στα «λευκά» τα ορεινά των Τρικάλων (φωτό)

Στα «λευκά» τα ορεινά των Τρικάλων (φωτό)

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Μοναδικές εικόνες απολαμβάνουν οι κάτοικοι στα ορεινά των Τρικάλων, καθώς από το πρωί της Δευτέρας τα πάντα έχουν ντυθεί τα «λευκά»

Φωτογραφίες από την Πύρρα

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη χιονίζει σε υψόμετρο πάνω από 900 μέτρα, τόσο στα ορεινά της Πύλης, όσο και της Καλαμπάκας.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζει ο ίδιος έχουν καταγραφεί καταπτώσεις βράχων από τα Στουρναρέικα και πάνω, όπως και από την περιοχή της Καστανιάς.

Ωστόσο τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων βρίσκονται επί οδός, ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το χιόνι, για να κρατήσουν ανοικτό το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Έως τώρα, σύμφωνα με τον Μιχαλάκη, δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις.


Βίντεο από το Γκοργκατσι – Το μπαλκόνι της Κρανιάς


Ανέβηκε η στάθμη του Πηνειού

Μπορεί τα ορεινά των Τρικάλων να έχουν «ντυθεί» στα λευκά και οι κάτοικοι να είδαν άσπρη μέρα, ωστόσο στα πεδινά οι ισχυρές βροχοπτώσεις που καταγράφονται από το μεσημέρι της Κυριακής είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη των νερών στον Πηνειό και τους παραποτάμους.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάκη, έχει κατέβει πολύ νερό από την περιοχή του Κόζιακα και από τον Πορταικό, ενώ καλύτερη είναι η εικόνα από την περιοχή της Καλαμπάκας.

«Η στάθμη των ποταμών είναι οριακή αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως «η πολιτική προστασία και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί για να μην καταγραφούν προβλήματα για τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Σε επιφυλακή είναι και ο Δήμος Τρικκαίων, αφού ο Ληθαίος φούσκωσε για τα καλά, ωστόσο σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Ζιώγα δεν είχαν καταγραφεί προβλήματα και η κατάσταση ήταν υπό πλήρη έλεγχο.

Όσον αφορά την πορεία των καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα υπάρξει μια μικρή ύφεση από το βράδυ της Δευτέρας έως και το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο η κακοκαιρία θα ξανά επανέλθει τις επόμενες ημέρες.

Δείτε επίσης:

Χαλάει ξανά ο καιρός στα Τρίκαλα

Δείτε τα χιονισμένα χωριά του Ασπροποτάμου (φώτο)

Χιονίζει στα ορεινά των Τρικάλων (βίντεο)

Στην ίδια κατηγορία