Σκρέκας: Πριν τα Χριστούγεννα η ΑΕΠΟ για τη Μεσοχώρα

Το υδροηλεκτρικό Αχελώου στο μέγαρο Μαξίμου

Μια είδηση που αφορά στην πιο κρίσιμη φάση των διαδικασιών…

Μια είδηση που αφορά στην πιο κρίσιμη φάση των διαδικασιών που απαιτούνται για να λειτουργήσει ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Μεσοχώρας, βγήκε από τα χείλη του Κώστα Σκρέκα το βράδυ της Παρασκευής στα Τρίκαλα.

Ο Θεσσαλός υπουργός περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο Agri Business Forum που ολοκληρώνεται σήμερα στο ξενοδοχείο «Ανάντι» της πόλης, ανέφερε ότι η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) θα είναι έτοιμη πριν από τα Χριστούγεννα.

Μάλιστα η νέα περιβαλλοντική μελέτη για τη Μεσοχώρα θα λαμβάνει υπόψη της όλες τις παρατηρήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει των οποίων απορρίφθηκε η προηγούμενη μελέτη με αποτέλεσμα να προκύψει νέα σημαντική καθυστέρηση του έργου.

Είναι η πρώτη φορά, με τα σημερινά δεδομένα, που το μεγάλο υδροηλεκτρικό φράγμα της Πίνδου αποκτά ορίζοντα υλοποίησης, καθώς η παρούσα κυβέρνηση δείχνει να πιστεύει στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του επιθυμώντας να το ολοκληρώσει.

Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελούν πλέον εθνική προτεραιότητα. Οι συνέπειες άλλωστε της ενεργειακής υστέρησης που παρουσίασε η χώρα μας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, γίνονται αντιληπτές με οδυνηρό τρόπο αν δούμε το σημερινό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

Κώστας Τόλης thessaliaeconomy.gr

Στην ίδια κατηγορία