Σε επιφυλακή στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια

Σε επιφυλακή στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια

Αυξάνονται οι όγκοι νερού και στην λεκάνη του Πηνειού

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή και το νομό μας, αλλά και γενικότερα όμορους νομούς, θέτουν σε επιφυλακή και πλήρη ετοιμότητα τον κρατικό μηχανισμό στην Φαρκαδόνα για τα ποτάμια.

Τα βλέμματα όλων βρίσκονται στραμμένα στα ποτάμια και στους χειμάρρους του νομού, και κυρίως της περιοχή της Φαρκαδόνας, τα οποία άρχισαν να φουσκώνουν και σε πολλές περιοχές να φτάνουν στα όρια τους.

Σύμφωνα με το krinilive.gr ήδη από το πρωί της Δευτέρας ο Πηνειός ποταμός άρχισε να φουσκώνει επικίνδυνα, θέτοντας σε ετοιμότητα τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Η άνοδος των υδάτων σε περιοχές των υδάτων ανησυχούν ιδιαίτερα τους φορείς της Φαρκαδόνας, που παρατηρούν τα φαινόμενα και σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα τα νερά και σε τοπικό επίπεδο έχουν αυξηθεί, καθώς στην κοίτη του Πηνειού κατηφορίζουν μεγάλοι όγκοι νερού από περιοχές των Τρικάλων, από χειμάρρους και ποτάμια στην Φαρκαδόνα, καθώς επίσης και από ποτάμια της Καρδίτσας και γι αυτό βρίσκονται σε επιφυλακή οι αρμόδιοι φορείς.

Οι αγρότες και δη εκείνοι που καλλιεργούν σιτηρά και τριφύλλι ζουν με το φόβο της υπερχείλισης του Πηνειού, που θα δημιουργήσει προβλήματα και θα καταστρέψει τα σπαρτά.

Όλοι βρίσκονται εν αναμονή, παρακολουθώντας τα φαινόμενα προσεκτικά, με τις Υπηρεσίες να είναι έτοιμες να επέμβουν τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα στο νομό.

Δείτε επίσης:

Στα «λευκά» τα ορεινά των Τρικάλων (φωτό)

Στην ίδια κατηγορία