Σε απόγνωση οι Τρικαλινοί χοιροτρόφοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Τρικαλινοί χοιροτρόφοι από τις αυξήσεις στις…

Σε απόγνωση βρίσκονται οι Τρικαλινοί χοιροτρόφοι από τις αυξήσεις στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια, αφού το κόστος λειτουργίας των μονάδων τους έχει διπλασιαστεί.

«Η κατάσταση είναι τραγική» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Χοιροτρόφων Τρικάλων κ. Βαγγέλης Μπουρνάζος, λέγοντας ότι έχουν διπλασιαστεί οι τιμές στις ζωοτροφές και είναι δυσβάσταχτοι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος για την λειτουργία των μονάδων. «Η τιμή στο καλαμπόκι είναι απελπιστική, ενώ καλούμαι να πληρώσω 2.900 ευρώ ρεύμα, όταν πέρυσι πλήρωνα 1.200 ευρώ» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνάζο οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες δεν έχουν περάσει στον καταναλωτή, διότι γίνεται προσπάθεια να μην γίνουν αυξήσεις. «Όμως, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Κυβέρνηση δε θα αντέξουμε για πολύ.

Αυτή τη στιγμή στο ν. Τρικάλων υπάρχουν 100 με 150 χοιρομητέρες με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα δύσκολο περιβάλλον» τόνισε. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι εάν άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενσκήψει πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, πολλοί σκέφτονται να εγκαταλείψουν τον κλάδο.

Στην ίδια κατηγορία