Σε ανεκτά επίπεδα αλλά λίγο πιο ακριβό το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η προσοχή όλων και η έρευνα αγοράς εστιάζονται στα χοιρινά…

Η προσοχή όλων και η έρευνα αγοράς εστιάζονται στα χοιρινά και στην γαλοπούλα, προϊόντα που μονοπωλούν στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια

Σε ανεκτά επίπεδα αλλά λίγο ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι θα κυμανθεί το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού τη φετινή χρονιά. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων μετά τους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες στην τοπική αγορά, συμβαδίζοντας με τις κατευθύνσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού καθώς επίσης και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστου Μιχαλάκη.

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης προτρέπει τους Τρικαλινούς καταναλωτές να επωφεληθούν των άριστων σε ποιότητα προϊόντων που διαθέτει η τοπική αγορά, ενισχύοντας την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς επαγγελματίες και παραγωγούς.

Από τις της εβδομάδας στα κρεοπωλεία η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Οι καταναλωτές σπεύδουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους ή να προχωρήσουν σε παραγγελίες για προϊόντα που θα προμηθευτούν τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Όπως προαναφέρθηκε οι τιμές κινούνται σε ανεκτά επίπεδα. Βέβαια η προσοχή όλων και η έρευνα αγοράς εστιάζονται στα χοιρινά και στην γαλοπούλα, προϊόντα που μονοπωλούν στα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια.

Συγκεκριμένα η τιμή στην εγχώρια γαλοπούλα κυμαίνεται από 5,25-8,90 ευρώ το κιλό, το χοιρίδιο μικρό έως 14 κιλά από 6,98 ευρώ το κιλό έως 10 ευρώ το κιλό, ενώ οι χοιρινές μπριζόλες εγχώριες από 3,99 έως 6,50 ευρώ το κιλό.

Αναφορικά οι τιμές σε άλλα κρεατικά και συγκεκριμένα στα αρνιά εγχώρια ξεκινούν από 7,96ευρώ το κιλό και ανέρχονται στα 11,50 ευρώ, στα κατσίκια από 8,80 ευρώ έως 12,50 ευρώ το κιλό.

Σχετικά με τα γλυκίσματα στα ζαχαροπλαστεία οι τιμές στα μελομακάρονα κυμαίνονται από 8,50-11.80 ευρώ το κιλό και στους κουραμπιέδες από 10,50 ευρώ το κιλό έως 13,80 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων οι τιμές είναι ενδεικτικές και διαμορφώνονται ανάλογα με την ζήτηση και πιθανόν να παρατηρηθούν διαφοροποιήσεις.

Στην ίδια κατηγορία