Σε αναμονή για το “Εξοικονομώ 2021”

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκκίνηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης…

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η εκκίνηση του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών «Εξοικονομώ 2021».

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο χρονικό ορόσημο που βάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Μιλάμε για ένα νέο πρόγραμμα που το αναμένουμε εδώ και αρκετό καιρό. Αναμένουμε τον τελικό οδηγό, ώστε να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες» ανέφερε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων του ΤΕΕ κ. Νίκος Λιάκος.

Ο κ. Λιάκος μετέφερε μάλιστα και την αγωνία των συναδέλφων του, αλλά και ιδιοκτητών για την έκβαση του νέου προγράμματος, λόγω των ανατιμήσεις των οικοδομικών υλικών. «Πολλοί μηχανικοί και πολλοί ιδιοκτήτες είναι πια περισσότερο διστακτικοί, στο να ενταχθούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε και τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής Ν.Ε. Τρικάλων του ΤΕΕ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας κατέθεσε σειρά προτάσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο για το πρόγραμμα.

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να εκδοθεί και ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος όπου θα περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις επιδοτήσεις του «Εξοικονομώ 2021».

Με το «Εξοικονομώ 2021» επιχορηγούνται από 40% έως και 75% οι δαπάνες για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για εργασίες τεσσάρων κατηγοριών:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων,

2. Τοποθέτηση/ αναβάθμιση θερμομόνωσης,

3. Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης/ ψύξης,

4. Σύστημα Zεστού Nερού Xρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ),

5. Λοιπές Παρεμβάσεις Εξοικονόμησης (smart home, αναβάθμιση φωτισμού).

Στην ίδια κατηγορία