Σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας

Σε ακόμα μια κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί με…

Σε ακόμα μια κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί με αιτήματα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για την θωράκιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού της Παιδείας!

Την κινητοποίηση διοργάνωσαν από κοινού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τρικάλων και η ΕΛΜΕ Τρικάλων και έλαβε χώρα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

«Δυο χρόνια πανδημίας και η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. συνεχίζει την ανεύθυνη πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας στον χώρο της εκπαίδευσης.

«Ανοιχτά» σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών/τριών κι εκπαιδευτικών και με προϋπόθεση να νοσεί το 50%+1 των παδιών για να ανασταλεί η λειτουργία τμήματος» ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, ενώ κατηγόρησαν την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για ολιγωρία, αλλά και για το γεγονός ότι καμία πρόταση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) δεν έχει υιοθετηθεί από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. η οποία προχώρησε, μάλιστα, σε συγχωνεύσεις τμημάτων αντί να προβεί σε ενέργειες για την αραίωσή τους.

Και υπογράμμισαν ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριών δεν επαρκούν για να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά τα οποία έχουν πολλαπλασιαστεί εξαιτίας του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που νοσούν.

Με ικανοποίηση υποδέχθηκε το μέλος του Δικτύου Φορέων για την Προστασία του Ασπροποτάμου, εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Πολύσης τις ανακοινώσεις που έγιναν- προχθές- από την ηγεσία του Υπουργείου Περιββάλοντος & Ενέργειας, με την ακύρωση των αδειών που έχουν εκδοθεί για έργα ΑΠΕ με τη θεσμοθέτηση των 6 πρώτων «Απάτητων Βουνών», μεταξύ αυτών και το όρος «Χατζή».

Ωστόσο, όπως τόνισε μέσω της σελίδας του, στο facebook είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, όμως τίποτα δεν τελείωσε και ο αγώνας συνεχίζεται και για τα υπόλοιπα βουνά της Πίνδου!

Θετικό βήμα, αλλά…

Στην ίδια κατηγορία