«Σαφάρι» ελέγχων στο Νομό Τρικάλων

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες οικονομικές…

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και καταστήματα τόσο στην πόλη των Τρικάλων, όσο και στην ευρύτερη περιοχή σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Ως γνωστόν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα στη «μάχη» κατά της φοροδιαφυγής ρίχνονται και κλιμάκια που καταφτάνουν στα Τρίκαλα σε ανύποπτο χρόνο στη πόλη των Τρικάλων, από διάφορες περιοχές της χώρας.

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ, του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα ορεινά των Τρικάλων.

Τα θερινά θέρετρα μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας τις ημέρες αυτές. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό ως και τον 15 Αύγουστο. Όπως λένε πάντως οι εφοριακοί, παρά το γεγονός ότι η φυσική τους παρουσία αυξάνει τη φορολογική συμμόρφωση των επιχειρήσεων, στην πραγματικότητα κανένας έλεγχος δεν είναι πιο αποτελεσματικός από τον ίδιο τον φορολογούμενο, που πρέπει να ζητά αποδείξεις για τις υπηρεσίες που του παρέχονται.

Στην ίδια κατηγορία