Προβληματισμός για την αύξηση στις νοσηλείες στο νοσοκομείο Τρικάλων

Αυξάνεται κατά πολύ ο προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας…

Αυξάνεται κατά πολύ ο προβληματισμός για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή μας. Αυτό είναι το τρίτο καλοκαίρι που ο covid 19 ταλαιπωρεί τον κόσμο, αλλά είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο παραμονή του Δεκαπενταύγουστου είναι σχεδόν γεμάτο!
Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήταν σχεδόν άδειο, ενώ πλέον είναι γεμάτο με ασθενείς.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου στην «Λέσχη 97,6» ήταν μάλλον μια δυσάρεστη εξέλιξη. «Τις τελευταίες μέρες είχαμε μια μεγάλη ροή ασθενών, που δεν την περιμέναμε. Αυτή τη στιγμή στην κλινική υπάρχουν 38 ασθενείς. Ενώ ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο αριθμός στην ΜΕΘ, αφού έχουμε 5 ασθενείς».
Όπως τόνισε ο κ. Γρηγορίου στην κλινική οι περισσότεροι ασθενείς είναι μεγάλης ηλικίας. Τα πράγματα όμως στην ΜΕΘ είναι διαφορετικά, αφού ο μέσος όρος των ασθενών είναι στα 55 έτη.
«Από τους πέντε ασθενείς που έχουμε στην ΜΕΘ οι τρεις είναι ανεμβολίαστοι και μικρής ηλικίας. Να σημειώσουμε ότι δεν προέρχονται όλοι από τα Τρίκαλα, αφού το δικό μας νοσοκομείο φιλοξενεί περιπτώσεις και από την υπόλοιπη Θεσσαλία».
Ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων τόνισε ότι όλοι με αγωνία περιμένουν να δουν τι επιπτώσεις θα υπάρξουν στην πίεση του νοσοκομείου και η χαλάρωση που θα φέρει η γιορτή της Παναγίας.
Όπως και να το κάνουμε το σίγουρο είναι ένα. Ότι αυτός ο Αύγουστος θα μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος μήνας των τελευταίων πολλών ετών που το νοσοκομείο Τρικάλων δέχτηκε τέτοια πίεση. Είχαμε συνηθίσει να λέμε ότι ο Αύγουστος ήταν ο… χαλαρός μήνας, αλλά η πανδημία προφανώς έχει διαφορετική άποψη…

Στην ίδια κατηγορία