Προβλήματα δημιουργεί το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διομήδης» στα Τρίκαλα

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει «χτυπήσει» τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, νομούς…

Η κακοκαιρία «Διομήδης» έχει «χτυπήσει» τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, νομούς της Μακεδονίας αλλά και την Αττική, με θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες που έχουν προκαλέσει σε πολλές περιπτώσεις πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές.

Στην  Π.Ε. Τρικάλων έπεσαν μεγάλες ποσότητες νερού και αρκετό χιόνι στα ορεινά. Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση της  στάθμης του νερού σε όλα τα ποτάμια του νομού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Το ύψος του χιονιού ξεκινά από τους 20 πόντους και φτάνει μέχρι το 1.50 μέτρο. Σε όλο το οδικό και επαρχιακό δίκτυο επιχειρούν 48 μηχανήματα της Π.Ε Τρικάλων ασταμάτητα, ενώ θα συνεχίζουν και το βράδυ ρίχνοντας αλάτι μιας και η θερμοκρασία στα ορεινά προβλέπεται να πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου.

Πολλά όμως είναι τα προβλήματα που άφησε πίσω η κακοκαιρία στα ορεινά του Δήμου Πύλης αλλά και του Δήμου Μετεώρων, καθώς από χθες πολλοί οικισμοί μένουν χωρίς ρεύμα. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από την Π.Ε. σε συνεργασία με την ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα ηλεκτροδότησης μέχρι το βράδυ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τους θυελλώδες ανέμους αλλά και στην σφοδρή χιονόπτωση που έπληξαν  την περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχουν πτώσεις δέντρων πάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ.

Επίσης αρκετοί παραγωγοί που διαθέτουν θερμοκήπια υπέστησαν  ζημιές οι οποίες σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη έχουν δηλωθεί ήδη στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση.

Στην ίδια κατηγορία