Πρόσληψη έξι γυμναστών στο Δήμο Τρικκαίων

Στόχος του προγράμματος είναι η ικανοποίηση των αναγκών άθλησης των πολιτών

Στην πρόσληψη έξι γυμναστών θα προχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος «Άθληση για Όλους» 2021 – 2022.

Η υλοποίηση του προγράμματος θα έρθει προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων αυτή την Τρίτη 20 Απριλίου στις 8 το βράδυ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Άσκηση στη βρεφική – νηπιακή ηλικία (1 Τμήμα) και Πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης (baby swimming), Άθληση και Γυναίκα (6 Τμήματα) με προγράμματα γυναικών με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την κινητική αναψυχή, Aεροβική γυμναστική στο νερό-aqua aerobic (2 τμήματα) και Αεροβική γυμναστική, power yoga, zumba, pilates, yoga, power yoga, μοντέρνος χορός, ορθοσωμική, άσκηση και διατροφή, κλπ (4 τμήματα), Άσκηση στα πάρκα Άθλησης και Υγείας (1 τμήμα) Άσκηση ατόμων με αναπηρίες (2 Τμήματα) και Άσκηση ατόμων με αναπηρίες σε ειδικά σχολεία και Ιδρύματα. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενασχόληση των ατόμων με αναπηρίες, η βελτίωση των φυσικών, κινητικών, συναισθηματικών, και κοινωνικών ικανοτήτων, βελτιώνοντας την πνευματική τους υγεία και την ποιότητα ζωής.

Η διάρκεια των Γενικών και Ειδικών Π.Α.γ.Ο. είναι έως 32 εβδομάδες (8 μήνες). Η διάρκεια των προγραμμάτων μικρής διάρκειας είναι έως 12 εβδομάδες (3 μήνες). Τα προγράµµατα θα καλύπτουν αθλητικές δραστηριότητες τόσο κλειστού όσο και ανοικτού χώρου όπως επίσης θα καλύπτουν διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες με σκοπό τη διάδοση της άσκησης για υγεία και του αθλητικού πνεύματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ικανοποίηση των αναγκών άθλησης των πολιτών, τα όποια επιδρούν καταλυτικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αποτελούν τον προνομιακό χώρο σύνδεσης και συνέχειας των άλλων δύο πυλώνων ανάπτυξης του αθλητισμού, τη σχολική φυσική αγωγή και τον αγωνιστικό αθλητισμό.

Σκοπός των Π.Α.γ.Ο. είναι η βελτίωση του βιολογικού επιπέδου των Το σύνολο (100%) της δαπάνης για τη μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από το αντίτιμο που θα καταβάλλουν οι εξυπηρετούμενοι κάτοικοι και δημότες με τη μορφή διδάκτρων ή από είσπραξη δωρεών και χορηγιών ή χρηματοδότησης της Γ.Γ.Α. όπου η μέγιστη χρονική διάρκεια χρηματοδότησης ορίζεται στους 8 μήνες, έως το ποσό του αντίστοιχου προβλεπόμενου Κ.Α.Ε. (άρθρο 29 του ν.4151/29-4-2013).

Όσοι επιλέγονται για να εργαστούν στα Π.Α.γ.Ο. υπογράφουν σύμβαση εργασίας με το φορέα υλοποίησης του προγράμματος, στο οποίο καθορίζεται η ωριαία αποζημίωση, βάσει της κείμενης νομοθεσίας (Ν. 4354/2015) με το ποσό των 10.93 €/ώρα (μεικτές αποδοχές). Η ως άνω ωριαία αποζημίωση χρηματοδοτείται από την ΓΓΑ σε ποσοστά από 50% έως 100% ανάλογα με το ύψος των πιστώσεων στους σχετικούς Κ.Α.Ε. της, το οποίο θα αποτυπώνεται στο σχετικό Εγκριτικό Σημείωμα κάθε περιόδου.

Η συχνότητα δραστηριοποίησης του κάθε τμήματος των παραπάνω κατηγοριών είναι δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα σε διαφορετικές ημέρες, η διάρκεια του είναι 60 λεπτών, σε συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, με σταθερή συμμετοχή αθλούμενων και με εποπτεία εκπαιδευτή Πτυχιούχου Φυσικής Αγωγής.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία