Προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της λαϊκής στα Τρίκαλα

εργασίες λαϊκή αγορά

Επικρατέστερο σενάριο παράδοσης τα μέσα Φεβρουαρίου.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της λαϊκής αγοράς στα Τρίκαλα, με τις εργασίες που αφορούν πλακόστρωμα να ολοκληρώνονται σύντομα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα που υλοποιεί η δημοτική Αρχή Τρικκαίων στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο της ανάπλασης της λαϊκής αγοράς. Αυτό το διάστημα, τα συνεργεία έχουν ρίξει το βάρος στην ολοκλήρωση του πλακοστρώματος, εργασίες που θα τελειώσουν σύντομα.

Στη συνέχεια θα τοποθετηθούν οι τέντες και ο φωτισμός, καθώς επίσης και τα κάγκελα. Μέχρι στιγμής, τα έργα υλοποιούνται μέσα στο χρονοδιάγραμμα που επιθυμεί η δημοτική Αρχή, ενώ επικρατέστερο σενάριο παράδοσης του φαίνεται να είναι τα μέσα Φεβρουαρίου, αφού η ανάπλαση της λαϊκής αγοράς προχωρά.

Όπως σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων κα. Βασιλένα Μητσιάδη «οι εργασίες προχωρούν, χωρίς καθυστερήσεις και ευελπιστούμε να τελειώσουμε σύντομα ένα από τα σημαντικότερα έργα της πόλης των Τρικάλων».

Σημειωτέον, ήδη ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση των διαβάσεων και των στάσεων των αστικών λεωφορείων στα δύο πλευρές της κεντρικής πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου.

Μεταξύ των έργων που προβλέπεται να γίνουν – σύμφωνα με τη μελέτη -με συνολικό προϋπολογισμό 585.000€ είναι υψομετρική ενοποίηση των τριών νησίδων και κατάργηση του εγκάρσιου δρόμου.

Οι νησίδες θα έχουν πλάτος 14,50 μέτρα, δημιουργία ποδηλατόδρομου επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου, δημιουργία χώρων τροφοδοσίας της λαϊκής και των καταστημάτων με πλάτος 2,5 μ., δημιουργία χώρου στάθμευσης πλάτους 2,00 μέτρων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου και λωρίδας κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,70 μέτρων, ανισόπεδη διάβαση εγκάρσια των οδών Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου, δυο μικρότερες ανισόπεδες διαβάσεις επί της οδού Ηρώων Αλβανικού Μετώπου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή «στόχος είναι να υπάρχουν συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, κρατώντας όρθιους του μικροπαραγωγούς του τόπου μας, σε μία λαϊκή – αξιοθέατο και όχι μια τριτοκοσμική μαύρη τρύπα στην καρδιά μας σύγχρονης πόλης».

Δείτε επίσης

Τρίκαλα: Δικαιολογητικά για αποζημίωση των παραγωγών

Στην ίδια κατηγορία