«Πράσινες» παρεμβάσεις από τον Δήμο Τρικκαίων

Καλλωπισμός εν μέσω καραντίνας στα Τρίκαλα

Συνεχή δραστηριότητα για ευπρεπισμό και καλλωπισμό της πόλης και του πρασίνου, υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων

«Πράσινες» παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία από τον Δήμο Τρικκαίων, για μια πόλη ακόμη πιο όμορφη

Τις τελευταίες ημέρες, όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ντιντής, το προσωπικό του Δήμου διαμορφώνει νέα εικόνα, τόσο στις εισόδους, όσο και εντός της πόλης.

Συγκεκριμένα:
– καλλωπίστηκαν οι δύο κόμβοι που κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Μεγαλοχώρι και στην οδό Καρδίτσης
– διαμορφώθηκε το νέο γήπεδο που ετοιμάζει ο Δήμος πίσω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Μπάρας)
– καθημερινώς συνεργεία του Δήμου καθαρίζουν δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, παρτέρια
– διαμορφώθηκε στην τελική της μορφή μια νέα, μικρή πλατεία – κοινόχρηστος χώρος, στην οδό Δαβάκη (δίπλα από την οδό Αρριανού).

Στόχος του Δήμου, να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και εν όψει Χριστουγέννων, με έμφαση στην καθαριότητα.

Καλλωπισμός εν μέσω καραντίνας στα Τρίκαλα

Επί ποδός βρίσκονται τα συνεργία  καθαρισμού στην πόλη, που χθες Τρίτη περιποιήθηκαν την κοίτη του ποταμού Ληθαίου.

Παρά την πανδημία του κορωνοϊού που έχει επισκιάσει τόσο την πόλη μας, αλλά και όλη τη χώρα, οι εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού συνεχίζονται.

Στόχος είναι η προετοιμασία μιας καθαρής πόλης, έτοιμης να μπει στην επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων.

Κυρίαρχο είναι, να τηρείται κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο

Τρία τα βασικά θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση του Δημάρχου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε τα γραφεία του Συλλόγου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του κ. Χρ. Μπλουγούρα, συναντώμενος με τα μέλη του ΔΣ, παρόντος και του προέδρου της e-trikala ΑΕ, Γ. Κωτούλα.
Βασικό και κυρίαρχο αντικείμενο της συνάντησης, η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα.

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα


Μπορεί ο Μύλος των Ξωτικών να… ξεκουράζεται για μία χρονιά, ελέω κορονοϊού, αλλά, όπως τονίστηκε, ήδη ο προγραμματισμός υπάρχει. Ο κ. Παπαστεργίου και ο κ. Κωτούλας ανέπτυξαν τις σκέψεις, τις προτάσεις και τον σχεδιασμό που ήδη έχει γίνει σε επίπεδο εκδηλώσεων και δράσεων. Κυρίαρχο είναι, να τηρείται κάθε υγειονομικό πρωτόκολλο, ώστε να προστατεύεται η υγεία των πολιτών. Αλλά, ταυτοχρόνως, επιλεγμένες δράσεις σε διάφορα σημεία στο κέντρο των Τρικάλων, θα δίνουν το χριστουγεννιάτικο «χρώμα» που χαρακτηρίζει την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα συζητήθηκε με τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ βεβαίως έπονται τροποποιήσεις, αναλόγως και των δεδομένων της περιόδου των εορτών.

Εργα στην πόλη


Στο ίδιο πλαίσιο και συμπληρωματικά, έγινε συζήτηση για τα έργα που ήδη υλοποιούνται στην πόλη. Με αφορμή τη λαϊκή αγορά, που μετά από σχεδόν 45 χρόνια αναπλάθεται χωροταξικά, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή, τον πολίτη, το κυκλοφοριακό, τον εμπορικό κόσμο και ειδικά στο κέντρο της πόλης.
Επίσης ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στον προγραμματισμό για τα υπόλοιπα έργα, όπως τις εγκρίσεις και τις αναμενόμενες δημοπρατήσεις έργων. Κυρίαρχα, ο Ληθαίος ποταμός και η ανάπλασή του, ο ποδηλατόδρομος στην οδό Κονδύλη και οι γενικότερες θετικές αλλαγές που αυτά τα έργα περικλείουν για την πόλη και τις σύγχρονες συνθήκες για την τόνωση της τοπικής οικονομίας.


OpenMall

Ένα από τα βασικά έργα, επίσης που σχεδίασε ο Δήμος Τρικκαίων, είναι και το Ανοιχτό εμπορικό Κέντρο, το OpenMall. Συζητήθηκαν, επομένως, όλο το σχετικό πλαίσιο μελετών, η πορεία της προετοιμασίας του και τα ειδικότερα ζητήματα, με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση του έργου.Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Δείτε επίσης

Καλλωπισμός εν μέσω καραντίνας στα Τρίκαλα

Χριστούγεννα στα Τρίκαλα

Απαράδεκτες εικόνες στο κέντρο των Τρικάλων

Στη μάχη της απολύμανσης η Αντιδημαρχία Καθαριότητας

Στην ίδια κατηγορία