Πόσοι Τρικαλινοί μαθητές θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές

Πόσοι Τρικαλινοί μαθητές θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές

Δείτε πόσοι μαθητές θα συμμετάσχουν

Ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, η διαδικασία για τη υποβολή των αιτήσεων – δηλώσεων όπου οι Τρικαλινοί μαθητές δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021 των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Ως γνωστόν, λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, φέτος διαφοροποιήθηκε η υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης (Α-Δ) και η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως μόνο για τους μαθητές, ενώ η διαδικασία για τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθεί, το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Σε τοπικό επίπεδο, 922 Τρικαλινοί μαθητές υπέβαλαν αίτηση – δήλωση για να πάρουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, εκ των οποίων οι 635 είναι από Γενικά Λύκεια και οι 287 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Εν τω μεταξύ, την ην επαναφορά των Συντελεστών Βαρύτητας για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση «για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές.

Σε ό,τι αφορά στη διδασκαλία των μαθημάτων, που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ ́ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου, πρέπει να ακολουθεί τη σειρά των Κεφαλαίων/Ενοτήτων που ορίζει η εξεταστέα ύλη, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία στην πρόοδο της διδακτέας / εξεταστέας ύλης στις σχολικές μονάδες.

Τη γενική αυτή οδηγία απέστειλε , προσφάτως το υπουργείο Παιδείας προς όλα τα Λύκεια της χώρας, σχετικά με τη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης για το έτος 2021 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ ́ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ ́ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου .

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις στα σχολεία των Τρικάλων

Στην ίδια κατηγορία