Ποινές φυλάκισης για τον θάνατο θερμαστή στα Τρίκαλα

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εκκοκκιστήριο των Τρικάλων

Με ποινές φυλάκισης 12 και 8 μηνών αντίστοιχα (με διετή αναστολή) καταδίκασε χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας δύο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έναν ιδιοκτήτη εκκοκκιστηρίου βάμβακος, αλλά και τον τεχνικό ασφαλείας με αφορμή τον φριχτό θάνατο 50χρονου θερμαστή.

Το εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε σε εκκοκκιστήριο των Τρικάλων τον Ιούλιο του 2013, όπου στο πλαίσιο γενικής συντήρησης ενόψει και της επαναλειτουργίας τον Σεπτέμβριο, ο 50χρονος θερμαστής κατά την καθαριότητα του κοχλία απομάκρυνσης της τέφρας στο λεβητοστάσιο, εγκλωβίστηκε, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί και να «χάσει τη ζωή του με φριχτό τρόπο» όπως τονίστηκε από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες για δεύτερη φορά στο Εφετείο Λάρισας μετά και την απόφαση Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αναίρεση που κατέθεσαν οι δύο κατηγορούμενοι κατά της αρχικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, το 2017 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων καταδίκασε σε φυλάκιση 30 μηνών τον εργοδότη και 20 μηνών τον τεχνικό ασφαλείας, ενώ σε δεύτερο βαθμό, το 2018, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας καταδίκασε και τους δύο σε 15 μήνες φυλάκιση.

Β. Κακάρας Eλευθερία

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία