Πιέσεις για να «τρέξει» το κολυμβητήριο στον Αη Γιώργη

Προβληματισμός επικρατεί στη δημοτική Αρχή Τρικκαίων για τον ρυθμό που…

Προβληματισμός επικρατεί στη δημοτική Αρχή Τρικκαίων για τον ρυθμό που προχωρούν οι εργασίες στο κολυμβητήριο που ανακατασκευάζεται, στο πάρκο του Αη Γιώργη.

Το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου έχει βγει, εκτός σχεδιασμού με τη δημοτική Αρχή να ασκεί πιέσεις στον εργολάβο, να «τρέξει» τις εργασίες, ώστε τον χειμώνα να είναι έτοιμο και να δοθεί προς χρήση την σεζόν που θα ξεκινήσει.

Η πρόοδος των εργασιών απασχόλησαν και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, έπειτα από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Λαΐκης Συσπείρωσης κ. Γιώργος Καΐκης, ζητώντας να ενημερωθεί για την καθυστέρηση.

« Η ροή της εκτέλεσης είναι πολύ αργεί και κλείνουν οκτώ χρόνια που είναι απενεργοποιημένη η πισίνα» ανέφερε ο κ. Καΐκης, λέγοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος  για ένα χώρο που μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους Τρικαλινούς.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Καταβούτας μετά τον Αύγουστο οι εργασίες θα ξεκινήσουν με εντατικότερους ρυθμούς.

«Δεν έχουμε τον ρυθμό που θέλουμε και είναι στόχος μας να “τρέξουν” οι εργασίες για να τελειώσει το έργο» σημείωσε.

Οι εργασίες

Σύμφωνα με την μελέτη, οι  εργασίες αφορούν στην κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, επισκευές, συντηρήσεις, αναμορφώσεις, τόσο των δύο κτηρίων στον χώρο, όσο και της πισίνας. Θα γίνει πλήρη ανακαίνιση και ανακατασκευή της κολυμβητικής δεξαμενής, θα γίνουν οι απαραίτητες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες με σκοπό την συντήρηση και αναβάθμιση της πισίνα.

Προβλέπονται επίσης όλες οι απαραίτητες εργασίες καθώς και η προθήκη του απαιτούμενου εξοπλισμού για την επισκευή , συντήρηση και ανακαίνιση όλων των χώρων (αποδυτήρια, ντους, αποθηκευτικοί χώροι, χώροι διοίκησης και υπηρεσιών αναψυχής) γύρω από την πισίνα.

Η ανακατασκευή της πισίνας συμπληρώνεται με νέο λέβητα, καυστήρα φυσικού αερίου,  νέες εγκαταστάσεις θέρμανσης, αερισμού, φίλτρα, αντλίες κ.α.

Από τα δύο κτήρια, το ένα θα μετατραπεί σε κανονικό χώρο αποδυτηρίων και το δεύτερο, σε χώρο διοίκησης. Οι εργασίες είναι πολλές, ποικίλες, ουσιαστικές και με στόχο να καταστεί ο χώρος, προσβάσιμος, λειτουργικός και ασφαλής.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.200.000€ και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Στην ίδια κατηγορία