Παραμένουν τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση στα Τρίκαλα

Παραμένουν τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση στα Τρίκαλα

Οι εκπαιδευτικοί έχουν “βάλει πλάτη” για να καταφέρει να λειτουργεί η τηλεκπαίδευση

Τρεις εβδομάδες μετά την υλοποίηση του συστήματος με την τηλεκπαίδευση σε γυμνάσια και λύκεια παραμένουν τα προβλήματα στα Τρίκαλα, με τους εκπαιδευτικούς να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Ταυτόχρονα, ζήτημα παραμένει το γεγονός ότι αρκετά παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν έχουν υπολογιστή, λόγω οικονομικών δυσκολιών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εκπαίδευσή τους.

Κάτι που επεσήμανε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων κ. Νίκος Πασχάλης, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι όποιοι υπολογιστές έχουν δοθεί στα σχολεία, προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, με το πρόβλημα να είναι έντονο σε πολλές σχολικές μονάδες των Τρικάλων.

«Αυτό δε λύνει τα προβλήματα. Περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει την υπόσχεση του για την προμήθεια υπολογιστών» ανέφερε και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση η τηλεκπαίδευση δεν αντικαθιστά το μάθημα μέσα στην τάξη.

Όπως είπε «είναι λύση ανάγκης για τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση ο κ. Πασχάλης στάθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά που ξεκινούν από τον κακό ήχο και καταλήγουν στη δυσκολία πρόσβασης μέσα στην πλατφόρμα.

«Οι εκπαιδευτικοί στα Τρίκαλα έχουν “βάλει πλάτη” στο να καταφέρει να λειτουργεί η τηλεκπαίδευση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε» υπογράμμισε με έμφαση.

Αποφασίζουν οι ειδικοί για το άνοιγμα των σχολείων

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν οι ειδικοί της επιτροπής για να αποφανθούν για το άνοιγμα των σχολείων

Έντονα προβληματισμένοι αλλά και μοιρασμένοι είναι οι ειδικοί επιστήμονες για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων τον Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr, οι ειδικοί επιστήμονες είναι μοιρασμένοι σχετικά με το αν θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δεδομένου ότι οι διακοπές των Χριστουγέννων αρχίζουν στις 21 Δεκεμβρίου και για πολλούς θεωρείται άνοιγμα με κινδύνους – εξαιτίας των εξελίξεων με τον κορονοϊό – και μάλιστα για λίγες ημέρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία ενώ μεγαλύτερος προβληματισμός επικρατεί με τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Δείτε επίσης:

Κρούσμα covid-19 σε σχολείο των Τρικάλων

Τηλεκπαίδευση : Με προβλήματα η πρεμιέρα σε δημοτικά – νηπιαγωγεία

Στην ίδια κατηγορία