Παραιτήθηκε από το ΚΥΣΠΕ ο Τρικαλινός Βασίλης Παληγιάννης

Παραιτήθηκε από το ΚΥΣΠΕ ο Τρικαλινός Βασίλης Παληγιάννης

Η παραίτηση του είναι ένα άδειασμα εκ των έσω για την ηγεσία του Υπουργείου

Την παραίτηση του από το ΚΥΣΠΕ, μετά από 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας κατέθεσε ο Τρικαλινός Βασίλης Παληγιάννης, αιρετός του στο ΚΥΣΠΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ ΠΕ.

Ο Τρικαλινός Βασίλης Παληγιάννης κατέθεσε την παραίτησή του- ανταποκρινόμενος στην απόφαση της (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.) και της Δ.Ο.Ε.- μετά από τις αποφάσεις των σωματείων που ακολούθησαν τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

«Αναμφισβήτητα την κύρια ευθύνη για τη διαμορφωθείσα κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία η οποία παρά την αντίθετη άποψη των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών προχώρησε εν μέσω πανδημίας στη διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια. Αγνόησε ακόμη και την απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων όλων των παρατάξεων. Το 5% συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκλογές δεν άφησε κανένα περιθώριο νομιμοποίησης της διαδικασίας.

Πιστεύω ότι η Δ.Ο.Ε. θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναλογιστεί τις δικές της τυχόν ευθύνες για την εξέλιξη του θεσμού και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, θάρρος και ρεαλισμό τη δημιουργηθείσα κατάσταση.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών Π.Ε. με ομοψυχία και ομοθυμία στηρίζει το θεσμό και δεν θα μας συγχωρήσει αν δε δοθεί λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε. Η προστασία του θεσμού του αιρετού είναι επιβεβλημένη» υπογραμμίζει στην επιστολή παραίτησης του.

Η παραίτηση του κ. Παληγιάννη είναι ένα άδειασμα εκ των έσω για την ηγεσία του Υπουργείου, αφού είναι ένας από το πιο προβεβλημένα στελέχη της ΔΑΚΕ Π.Ε.

Παραμένουν μειωμένα τα κρούσματα κορονοϊού στα Τρίκαλα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία