Πανελλήνια Διάκριση του 6ου Γενικού Λυκείου σε Διαγωνισμό Ρομποτικής

Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό Ρομποτικής πέτυχε το 6ο Γενικό Λύκειο…

Πανελλήνια διάκριση σε διαγωνισμό Ρομποτικής πέτυχε το 6ο Γενικό Λύκειο στο 3ο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), στον οποίο συμμετέχουν Ελληνικά Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Κοινωφελείς Φορείς. Στο διαγωνισμό συμμετείχε το 6ο Γενικό Λύκειο για τη θεματολογία: «Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής» με το έργο: «Ηλιακή Ενέργεια με έξυπνο παραβολικό κάτοπτρο».

Το έργο αυτό είναι μια ρομποτική κατασκευή με απλά υλικά και μικροεπεξεργαστή Arduino, η οποία παρακολουθεί συστηματικά την πορεία του ήλιου, παράγει θερμότητα με το παραβολικό κάτοπτρο και ηλεκτρικό ρεύμα με ηλιακά πάνελ με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της ηλιακής πορείας.

Η ομάδα Ρομποτικής του σχολείου εποπτεύεται από τον Υποδιευθυντή, κ. Πέτσα Παναγιώτη και αποτελείται από τους μαθητές: Μπαλλά Χρήστο, Τέγο Άκη, Τσιόβολο Αθανάσιο και Παπαχρήστο Χρήστο. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Μυλωνάς Αριστείδης και ο Σύλλογος των καθηγητών τους συγχαίρουν θερμά για αυτή την καινοτόμα εφαρμογή, την επινοητικότητα και την εφευρετικότητά τους, μα προπαντός για την περιβαλλοντική ευαισθησία τους για εναλλακτικές μορφές ενέργειας στην οικολογική και κλιματική αλλαγή, που βρίσκεται απειλητική προ των πυλών μας.

Περισσότερες πληροφορίες στην διεύθυνση http://6lyk-trikal.tri.sch.gr/page-29.html

Στην ίδια κατηγορία