Ουρές στα φαρμακεία των Τρικάλων για rapid tests

Στα φαρμακεία των Τρικάλων σπεύδουν οι εργαζόμενοι που έχουν την…

Στα φαρμακεία των Τρικάλων σπεύδουν οι εργαζόμενοι που έχουν την υποχρέωση υποβολής σε rapid τεστ προκειμένου να πάνε στην εργασία τους και δεν είναι εμβολιασμένοι.


Σύμφωνα με τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού πρέπει οι εργαζόμενοι που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες να υπόκεινται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.


Ειδικώς για τους εργαζόμενους στην εστίαση, στις τουριστικές επιχειρήσεις, στις μεταφορές, στις τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές, όπως και για τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, ο διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται, υπό τους ίδιους όρους, δύο (2) φορές την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτρης Αναστασίου αρκετά φαρμακεία έχουν μπει στην σχετική διαδικασία και αρκετοί είναι εκείνοι που πηγαίνουν στα φαρμακεία για το τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική κυβερνητική απόφαση τα φαρμακεία που θα αποφασίσουν να κάνουν rapid test θα πρέπει να διαμορφώσουν ειδικό χώρο εντός του φαρμακείου ή να κάνουν στους πολίτες τα τεστ σε ανοιχτό χώρο εκτός του φαρμακείου.


Τα ράπιντ τεστ κοστίζουν μέχρι 10 ευρώ, γεγονός που επιτρέπει στα φαρμακεία να κοστολογήσουν την όλη διαδικασία χαμηλότερα (σ.σ. 3 ευρώ η ελάχιστη τιμή).

Στην ίδια κατηγορία