Ουρές και ο κακός χαμός στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα

Ουρές και ο κακός χαμός στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα

Συνωστίζουν τον κόσμο για τις τραπεζικές του συναλλαγές

Ο κακός χαμός με ουρές και απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και σήμερα όπως και τις προηγούμενες ημέρες στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα

Οι εικόνες αυτές προκαλούν τον έντονο προβληματισμό, καθώς οι ανάγκες για την εξυπηρέτηση των Τρικαλινών είναι πολλές. Πλέον ,το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ασκληπιού αποδεικνύεται υγειονομική βόμβα σε μια εποχή που όλα κρίνονται.

Υπενθυμίζεται πως το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας ήρθε σε μια εποχή πολύ δύσκολη, που λόγω των περιορισμών που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού, όπου πρέπει να αποφεύγονται τα φαινόμενα συνωστισμού, το λουκέτο αναπόφευκτα δημιουργεί ατελείωτες ώρες αναμονής έξωθεν του καταστήματος της Εθνικής στην κεντρική πλατεία.

Πέρα από τον μη επιτρεπτό συνωστισμό που παρατηρήθηκε στην τράπεζα, η ταλαιπωρία των πολιτών ήταν τεράστια με τους ίδιους να είναι εμφανώς αγανακτισμένοι με την κατάσταση αυτή ενώ παράλληλα ελλοχεύουν και φόβοι για την δημόσια υγεία και την διασπορά του ιού.

Το σίγουρο πάντως, βλέποντας τις ουρές στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα, είναι ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να επανεξετάσουν την απόφασή τους για το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων συμβάλλοντας από την δική τους πλευρά στην μάχη που καθημερινά δίνουν οι υγειονομικοί για να κρατήσουν όρθια τη χώρα απέναντι στον αόρατο εχθρό.

Στο μεταξύ, την έντονη αντίδραση φορέων και πολιτών έχει προκαλέσει η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα της που βρίσκεται επί της Ασκληπιού, στο πλαίσιο της εθελούσιας εξόδου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής στην Ασκληπιού
Ζήτημα που ήρθε πως συζήτηση και κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έπειτα από παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστα Κρεμμύδα.

Ο κ. Κρεμμύδας έθεσε το θέμα στο Σώμα, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση, τόσο αυτή τη χρονική στιγμή, όσο και για το εγγύς μέλλον, δεδομένου ότι δε θα μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες μόνο ένα υποκατάστημα, αυτό που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία.

«Δεν μπορούν όλοι οι πολίτες να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, μέσω διαδικτύου. Είτε, λόγω ηλικίας, είτε λόγω κακής σχέσης με την τεχνολογία. Πρέπει να γίνει κάποια παρέμβαση για την απόφαση αυτή.

Το κλείσιμο των καταστημάτων έχει δημιουργήσει, σημαντικό πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών που συνωστίζονται έξω από τις τράπεζες. Το κατάστημα επί της Ασκληπιού εξυπηρετεί την πόλη και τα χωριά» ανέφερε με έμφαση ο κ. Κρεμμύδας.

Ο επικεφαλής ζήτησε από το Δήμαρχο Τρικκαίων να παρέμβει, αλλά και από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, σημειώνοντας ότι σε λίγο καιρό όλη η περιοχή θα διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις της από ένα τραπεζικό κατάστημα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα υπάρξει παρέμβαση.

«Συμφωνώ ότι θα είναι δύσκολο ένα υποκατάστημα να εξυπηρετεί τους πολίτες, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αλλά και μετά. Θα υπάρξει παρέμβαση» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα κλεισίματος καταστημάτων ανακοινώνεται αιφνιδιαστικά και μόλις λίγα 24ωρα πριν την ενεργοποίηση προγράμματος εθελουσίας, όπως συμβαίνει τώρα στην Εθνική.

Δείτε επίσης:

Αντιδράσεις για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας επί της Ασκληπιού

Κλείνει 41 καταστήματα η Εθνική Τράπεζα – Ένα στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία