Οι Τρικαλινοί καθηγητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας

τρικαλινοι καθηγητες 1

Για την δεδομένη την ανυπαρξία τεστ για τον Covid

Με κυριότερα ζητήματα , τα προβλήματα που καταγράφονται στην εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων αλλά και τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σήμερα οι Τρικαλινοί καθηγητές θα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας.


Η παράσταση έγινε στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας με την τοπική ΕΛΜΕ να τονίζει ότι «η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως για ακόμα μια ακόμη φορά εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, χωρίς ουσιαστικό διάλογο και αρνείται να συναντήσει το ΔΣ της ΟΛΜΕ για να συζητηθούν όλα τα επείγοντα θέματα».

Από την πλευρά της, η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «από το καλοκαίρι είχε προτείνει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο (μειωμένο αριθμό μαθητών/τριων ανά τμήμα, τεστ σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς, διορισμούς εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας κλπ), κανένα από τα οποία δεν υιοθετήθηκε από το ΥΠΑΙΘ, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πάνω από 5000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε νέους/ες έως 17 ετών από την αρχή της πανδημίας.

Με δεδομένη την ανυπαρξία τεστ για τον Covid ακόμα και στα σχολεία που σημειώθηκαν κρούσματα, αγνοούμε ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων σε μαθητές/τριες.

Σχετικά με τα μέτρα που προτείναμε, είχαμε εγκαίρως προβλέψει ότι «…αν δεν τηρηθούν, είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος να αναγκαστεί το ίδιο το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Τρικάλων κ. Νίκος Πασχάλης, ανέφερε στο TV10.gr , σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το κλείσιμο των Γυμνασίων και Λυκείων, στο πλαίσιο του γενικού lockdown, που θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για δικαίωση, σε ό,τι αφορά στα αιτήματα που βάζουν από το καλοκαίρι για μείωση των μαθητών μέσα στην τάξη και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Όπως σημείωσε ο κ. Πασχάλης δικαιωθήκαμε και καλούμε το Υπουργείο να εισακούσει τα αιτήματα μας.

Αντιθέτως, τα Δημοτικά, τα Νηπιαγωγεία και τα Σχολεία Ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων παραμένουν ανοικτά, και οι μαθητές θα συνεχίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση, είπε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Ε.Τ. κ. Παλλατζά μέχρι στιγμής τα υγειονομικά δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε ελάχιστα κρούσματα στα δημοτικά και μας χαροποιεί.

Ωστόσο, εμμένουμε στο πλαίσιο των αιτημάτων που έχουμε θέσει από το καλοκαίρι και ελπίζουμε να εισακουστούμε. «Δε θέλουμε να κλείσουν τα σχολεία. Θέλουμε να λειτουργούμε με ασφάλεια» πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία