Οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα έφεραν αντιδράσεις στο Δ.Σ.

Οι ουρές στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα έφεραν αντιδράσεις στο Δ.Σ.

Aγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί

Οι ουρές που παρατηρούνται καθημερινά έξω από το υποκατάστημα στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα απασχόλησαν για ακόμα μια φορά το Δημοτικό Συμβουλίου Τρικκαίων με το σώμα να εκφράζει την αγανάκτηση του για την κατάσταση, αναζητώντας τρόπους ώστε να βρεθεί μια λύση.

Ως γνωστόν, εδώ και λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα έβαλε λουκέτο στο υποκατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Ασκληπιού, έχοντας ως αποτέλεσμα οι πολίτες να εξυπηρετούνται μόνο από το υποκατάστημα στο κέντρο της πόλης, έχοντας ως αποτέλεσμα καθημερινά να σημειώνονται ουρές και ταλαιπωρία.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Βαβύλης, ζητώντας από το Σώμα να πάρει θέση και να ασκηθεί πίεση, ώστε να βρεθεί λύση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου γνωστοποίησε ότι έστειλε επιστολή προς τα κεντρικά της τράπεζας πριν λίγο καιρό (σ.σ. στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε έρθει ξανά προς συζήτηση το συγκεκριμένο θέμα) και μάλιστα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του περιφερειακού δικτύου.

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι στη συνομιλία που είχαν του εξήγησε ότι το κλείσιμο του υποκαταστήματος δημιουργεί προβλήματα και ουρές στην Εθνική Τράπεζα στα Τρίκαλα, όχι μόνο τώρα που βρισκόμαστε σε καιρό πανδημίας, αλλά γενικότερα, καθώς καταγράφεται συνωστισμός και δημιουργείται κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Μου απάντησε ότι δεν είναι δουλειά δική μας να κρίνουμε πως θα δουλέψει η τράπεζα» σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου και υπογράμμισε ότι είναι δουλειά του Δήμου να κρίνει πως θα λειτουργήσει η τράπεζα από τη στιγμή που δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών .

Ο Δήμαρχος πρότεινε λοιπόν να προχωρήσει το Σώμα στη σύνταξη ενός ψηφίσματος που θα ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί, λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία των δημοτών, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας, αλλά γενικότερα.

«Δε γίνεται μια τράπεζα να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να νοιάζεται για τα ζητήματα που προκαλεί μια τέτοια απόφαση με ηλικιωμένους να περιμένουν με τις ώρες έξω από το κατάστημα» πρόσθεσε.

Πρόταση που έγινε δεκτή από το Σώμα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Γιώργο Καΐκη να σημειώνει ότι το ψήφισμα θα πρέπει να βάζει και την πολιτική διάσταση του όλου θέματος.

«Εθελούσια έξοδος, εργασιακά ζητήματα, κριτήρια χρηματοοικονομικά κ.ο.κ. Να συνδυαστούν όλα αυτά με την ταλαιπωρία των πολιτών» ανέφερε.

Με την πρόταση συμφώνησε και ο επικεφαλής «Μαζί για τα Τρίκαλα» κ. Κώστας Κρεμμύδας, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θόδωρος Σπανός πρότεινε να ζητηθεί από τη Διοίκηση η τοποθέτηση περισσότερων ΑΤΜ στην πόλη.

Δείτε επίσης:

Έντονη κριτική για προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα στο Δήμο Τρικκαιών

Στην ίδια κατηγορία