Οι Δράσεις της Κατερίνας Παπακώστα τον Ιούλιο!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Νέοι Ορίζοντες για τα ελληνικά ΑΕΙ !Επιτέλους,…

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Νέοι Ορίζοντες για τα ελληνικά ΑΕΙ !Επιτέλους, ψηφίστηκε εχθές στην Βουλή των Ελλήνων ένας σύγχρονος Νόμος Πλαίσιο για την ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας και της σύνδεσης των ΑΕΙ με την κοινωνία!

Στοχεύουμε σε:

 Περισσότερες ακαδημαϊκές επιλογές για σύγχρονες, ανταγωνιστικές, διεπιστημονικές σπουδές!

 Καλύτερη και ευκολότερη καθημερινότητα στο Πανεπιστήμιο με:
– Κέντρα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
– Μέριμνα για φοιτητές ΑμεΑ.
– Διασφάλιση για αντικειμενική βαθμολόγηση.
– Υποτροφίες βάσει οικονομικών, αλλά και κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων.

��

 Πιο διαφανές και αξιοκρατικό περιβάλλον με νέο πλαίσιο για την εκλογή και την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ, με δικλείδες ασφαλείας.
 Στην τοποθέτησή μου έκανα λόγο για ένα θέμα που αφορά άμεσα τον Νομό Τρικάλων και αυτό είναι η διαχείριση του δάσους του Περτουλίου!

Μια ακόμη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με κοινωνικό αποτύπωμα και βαθιά κατανόηση μιας πραγματικής ανάγκης των γυναικών για τεκνοποίηση σε μεγαλύτερη ηλικία.
 Το Νομοσχέδιο για την Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή είναι η απόδειξη, πως η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κινείται πάντοτε με γνώμονα τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, δημιουργώντας το κατάλληλο πρόσφορο έδαφος, προκειμένου να τις υλοποιήσει.

Διαβάστε την τοποθέτησή μου κάνοντας ”κλικ” στην εικόνα.

Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
«Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις.»
Κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, όπως:
η Αλυσίδα συστοιχιών (Blockchain),
το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things),
η Διαδικασία Τρισδιάστατης Εκτύπωσης, το Έξυπνο Συμβόλαιο (Smart Contract),
η Τεχνολογία Κατανεμημένου Καθολικού (Distributed Ledger Technology,
προσφέρουμε λύσεις σε πολλαπλούς τομείς:
της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, όπως υπηρεσίες με εξαιρετικά γρήγορη ανταπόκριση, αξιόπιστες λύσεις εξ αποστάσεως, χρήση εφαρμογών με μεγαλύτερη ευκολία, υποστήριξη κατά τη λήψη αποφάσεων, καλύτερη κατανομή πόρων και απομακρυσμένο έλεγχο υπηρεσιών.

Είμαστε έτοιμοι για ένα γενναίο άλμα στην νέα ψηφιακή εποχή,που ανοίγεται μπροστά μας!

Δείτε την Ομιλία μου κάνοντας ”κλικ” στην εικόνα.

Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης βελτιώνουν πρακτικά, καθημερινά και απτά ζητήματα στη λειτουργία των Δικαστηρίων:
 1) Αλλάζει εντελώς ο τρόπος φύλαξης και ασφάλειας των δικαστικών Μεγάρων
2) Αναδιαρθρώνεται η διαδικασία εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων
3) Δημιουργείται σύστημα υποστήριξης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών στο έργο τους.
Οι αλλαγές ανταποκρίνονται σε εύλογα αιτήματα πολλών δεκαετιών των Δικαστών και Εισαγγελέων αλλά και του δικηγορικού σώματος και έρχονται, για να αλλάξουν δραστικά προς το καλύτερο τις συνθήκες φύλαξης των Δικαστηρίων της χώρας, αλλά και τη λειτουργία των Εισαγγελικών γραφείων.
Συστήνεται για πρώτη φορά Δικαστική Αστυνομία. Ένα διακριτό Σώμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης επιφορτισμένο με αρμοδιότητες που άπτονται αποκλειστικά της Δικαιοσύνης, και το οποίο διαιρείται σε πολιτικό και αστυνομικό τομέα.

��Συνολικά, οι διατάξεις συγκέντρωσαν θετικά σχόλια σχεδόν από όλες τις πλευρές, και κυρίως από όσους ζουν στην καθημερινότητά τους την δικαστηριακή ζωή: Δικαστές, Εισαγγελείς, δικηγόρους. Είναι ένα νομοσχέδιο που μαζί με όλα όσα έχουν προηγηθεί αυτά τα 3 χρόνια, μας φέρνει πιο κοντά σε περισσότερο ποιοτικές, αποτελεσματικές, γρήγορες και φιλικές για τον πολίτη δικαστηριακές πρακτικές.
Το Νομοσχέδιο αυτό φέρνει μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της ποινικής Δικαιοσύνης, αλλά και συνολικά στη Δικαστηριακή καθημερινότητα. Απαντάει στις ανάγκες, τις εκκλήσεις και τα αιτήματα των Δικαστών, των Εισαγγελέων, των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Μήνυμα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
 Πρώτη φορά φέτος, σε όλη την μακρά πορεία των πανελλαδικών εξετάσεων, ανακοινώνονται ένα μήνα νωρίτερα τα αποτελέσματα για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας!
Επιπλέον, για δεύτερη συναπτή φορά το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποίησε στους υποψήφιους με  Sms, καθώς επίσης και ηλεκτρονικά την εισαγωγή τους στο Τμήμα Επιτυχίας!
Χωρίς περιττή αναμονή και τερματίζοντας άμεσα την αγωνία των παιδιών μας!

Εύχομαι από καρδιάς, θερμά συγχαρητήρια & καλή σταδιοδρομία σε όλους τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων!
Ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο γνώση, πλούσιο σε εμπειρίες και χρήσιμα γνωστικά εφόδια για μια λαμπρή καριέρα, σε όποιον τομέα επιλέξετε να ακολουθήσετε!
Ένας κοπιαστικός αγώνας ήρθε στο τέλος του, ο πραγματικός στίβος μάχης, όμως, τώρα ξεκινά!
Τα σχέδια και όσα οραματίζεστε ξεκινούν
με αυτό σας το βήμα στον ακαδημαϊκό χώρο…
Όσοι από εσάς, δεν κατορθώσατε να φτάσετε τον στόχο σας, μην ξεχνάτε πως η συνεχής προσπάθεια και η επιμονή είναι όσα θα σας φέρουν κοντά στα όνειρά σας!

Άξιοι  συγχαρητηρίων είναι και οι αρωγοί σας σε ολη αυτή την χρόνια και κοπιαστική προσπάθεια, γονείς και καθηγητές, που ήταν συνοδοιπόροι και ένθερμοι υποστηρικτές σε όσα στοχεύατε να καταφέρετε!
Εύχομαι ένα ανέμελο καλοκαίρι, αφού θα είστε απαλλαγμένοι από το άγχος των αποτελεσμάτων, όπως επίσης εύχομαι να το γεμίσετε με όνειρα για την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία!
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Συνάντηση εργασίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα!
Στον Υπουργό έθεσα μετ’ επιτάσεως σημαντικά ζητήματα του Νομού, όπως:
�� Το αίτημα των Παλιννοστούντων ομογενών της Φαρκαδόνας, που αφορά στην ολοκλήρωση και παράδοση των κατοικιών στους ενδιαφερομένους. Πιο συγκεκριμένα μάλιστα, αιτήθηκα την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών και φθορών, από το πέρασμα του χρόνου.

⬜️ Το ζήτημα σχετικά με την επίσπευση της αποκατάστασης και της αποζημίωσης των κατοικιών των σεισμοπαθών της Φαρκαδονας και του Νομού Τρικάλων.

���� Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για όλα όσα έχει πράξει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οπως επίσης και για την δέσμευσή του, να παρακολουθεί στενά την πορεία των εν εξελίξει διαδικασιών, αλλά και να ενεργήσει πάραυτα, προς την υλοποίησή τους.
 
Διαβάστε περισσότερα κάνοντας ”κλικ” στην εικόνα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ
📻 Φιλοξενούμενη στο ”Κανάλι Ένα 90,4”, στην εκπομπή του κ. Μπαρδούνια, συζητήσαμε:
��Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.
��Για την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και τις ενισχύσεις που δόθηκαν από την πανδημία έως και σήμερα.
��Για την αμυντική μας πολιτική, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις αμυντικές συμφωνίες, που επέτυχε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
��Για το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.
 
Ακούστε κάνοντας ”κλικ” στην εικόνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
📍 Στην γιορτή λήξης του δικαστικού έτους! 📍 Στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας!


   

📍 Επισκέφθηκα το χωριό Ρίζωμα και με την ευκαιρία της εκδήλωσης του Μορφωτικού Συλλόγου, συναντήσαμε πολλούς και καλούς φίλους και φυσικά χορέψαμε , ως είθισται…

📍 Από το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο & Αντάμωμα Θεσσαλών στην Καλαμπάκα του Δήμου Μετεώρων!
Θέμα του Συνεδρίου ” Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ως μέσα ανάπτυξης του Δήμου Μετεώρων!ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
📍 Από τον εόρτιο εσπερινό προς τιμήν της Παναγίας «Η ΕΛΠΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» η «ΓΡΙΖΑΝΙΩΤΙΣΣΑ», στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης , Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών όμορων ενοριών!
📍 Από την Θεία Λειτουργία , στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Γενέσι Τρικάλων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ.κ. Χρυσοστόμου, μετά θείου κηρύγματος!📍 Πλήθος ευλαβών προσκυνητών προσήλθε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλατάνου Τρικάλων, για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης “Πλατανιώτισσας”!!!

📍 Από την πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας για τον εορτασμό της Αγίας Μαρίνας, στο ομώνυμο ξωκλήσι στη Τζούρτζια, κτητορικό ναό της ΦΑΤΑ!!
Τη πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο πανέμορφο χωριό του Ασπροποτάμου, παρακολούθησε με κατάνυξη πλήθος πιστών προσκυνητών!!

📍 Από τον Μέγα Εσπερινό, μετά αρτοκλασίας που τελέστηκε στην Χρυσαυγή Τρικάλων στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας για τον εορτασμό της ομώνυμης Αγίας!

📍Στο εκκλησσάκι του Προφήτη Ηλία στη Ζηλευτή Τρικάλων!📍 Από την Θεία Λειτουργία , που τελέστηκε στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Καλλιθέα του Δήμου Μετεώρων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο!📍 Από τον Πανηγυρικό Όρθρο στην ενορία μου την Αγία Παρασκευή Τρικάλων ,όπου τιμήσαμε την θαυματουργή Αγία , προστάτρια των ματιών και της ψυχής!!!
Είθε να μας έχει όλους κάτω από την σκέπη της!

Στην ίδια κατηγορία