Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων συνεχίζει τις δράσεις του

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων συνεχίζει τις δράσεις του

Δύο νέες δωρεές

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων συμμετέχοντας πάντα σε δράσεις ανθρωπιστικές κοινωφελούς ενδιαφέροντος, παρά τις όλες αντιξοότητες που βιώνουμε αυτόν τον καιρό, συνεχίζει το έργο του

Μάλιστα, εν όψη των εορτών των Χριστουγέννων και λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα-απαραίτητα προστατευτικά μέτρα υγιεινής, πραγματοποίησε σήμερα δωρεά Χριστουγεννιάτικων αναμνηστικών και παιχνιδιών με την ευγενή χορηγία της Ένωση Εικαστικών Λάνασσα Υπέρ φορέων καρκινοπαθών και σε συνεργασία με τον Προ-Διοικητή της 2484 Π.Δ.Ρ. Θεόδωρο Ε. Ασπασίδη υπό την αιγίδα της 2484 Π.Δ.Ρ. και του Διοικητή Αριστοτέλη Αποστολίδη,

Οι δωρεά έγινε:

  • στο 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο -Δημοτικό Σχολείο στις Καρυές Τρικάλων και
  • στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Τα δώρα παραδόθηκαν στις υπεύθυνες των δομών αυτών.

Ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων διαβεβαιώνει πως οι δράσεις του θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Διεθνές Ρόταρυ

Το Διεθνές Ρόταρυ είναι παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, παγκόσμια ανθρωπιστική οργάνωση προσφοράς υπηρεσιών. Με 33.000 Ομίλους σε περισσότερες από 200 χώρες και γεωγραφικές περιοχές έχει περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια μέλη.

Τα μέλη του Ρόταρυ αποκαλούνται Ροταριανοί και εκτελούν ανθρωπιστικά προγράμματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι η πείνα, η φτώχεια, ο αναλφαβητισμός και η προστασία του περιβάλλοντος.

Το Ρόταρυ ιδρύθηκε την 23 Φεβρουαρίου 1905 στο Σικάγο των Η.Π.Α, από τον δικηγόρο Πωλ Χάρρις και τρεις φίλους του τον Σιλβέστρε Σίλε, ανθρακέμπορο, τον Γουσταύο Λερ, μεταλλειολόγο και τον Χιράμ Σόρεϋ, ράπτη.

Η ιδέα του Πωλ ήταν να προωθήσει τη συναδέλφωση μέσω της γνωριμίας των επιχειρηματιών. Για να γίνει ο όμιλος πλήρως αντιπροσωπευτικός των επιχειρήσεων και της επαγγελματικής κοινότητας, μόνο ένας αντιπρόσωπος από κάθε επιχείρηση ή επάγγελμα ήταν δεκτός.

Αυτή ήταν η αρχή της βάσης του συστήματος των κατηγοριών των μελών.

Καθώς η αρχική βάση του Ρόταρυ ήταν η φιλία και η προσφορά υπηρεσιών σε άλλους, αυτό έγινε το σήμα κατατεθέν του. Στην Ελλάδα ο πρώτος όμιλος ιδρύθηκε το 1928 στην Αθήνα και ο δεύτερος όμιλος το 1934 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι επίσημος σύμβουλος του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Συνεργάζεται με διεθνείς οργανώσεις όπως την UNICEF, την UNESCO, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Κέντρο Καταπολέμησης Ειδικών Λοιμώξεων των Η.Π.Α. και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Δείτε επίσης:

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών ο Ροταριανός Όμιλος Τρικάλων

Με επιτυχία η εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Τρικάλων

Φιλανθρωπικό απογευματινό από τους Ρόταρυ στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία