Ο Κωτσός στον Σκρέκα για την Μεσοχώρα

Σκρέκας

Υποστηρικτές και οι δύο του Υδροηλεκτρικού

Συνάντηση είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον αρμόδιο για το έργο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Κώστα Σκρέκα.

«Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Μεσοχώρα δηλώνει την πρόθεση της Κυβέρνησης να ολοκληρωθεί το έργο»

«Η ολοκλήρωση και λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου της Μεσοχώρας είναι μέσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας και αυτό σηματοδοτεί η επιτόπια επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο»

Τα παραπάνω προέκυψαν από τη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός με τον αρμόδιο για το έργο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Κώστα Σκρέκα. Οι δύο Δυτικοθεσσαλοί πολιτικοί είναι από τους υποστηρικτές αυτού του τόσο σημαντικού έργου που δυστυχώς παραμένει ανενεργό τα τελευταία 20 χρόνια παρά το γεγονός ότι και το φράγμα είναι κατασκευασμένο, αλλά και το Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο εγκατεστημένο, έχοντας στοιχίσει στην Εθνική οικονομία περίπου 450 εκατομμύρια €.

Εδώ να σημειώσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το έργο και προφανώς με την κίνηση αυτή υποδηλώνει την αποφασιστικότητα της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο και να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.

Αν το εργοστάσιο λειτουργούσε αυτά τα 20 χρόνια παράγοντας 165 MW καθαρής ενέργειας, θα απέδιδε 30 εκατομμύρια € ετησίως στη ΔΕΗ και επί της ουσίας θα είχε αποσβέσει το κόστος του και θα απέδιδε κέρδη στην επιχείρηση.

Επιπρόσθετα ο κ. Κωτσός έθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας το ζήτημα που έχει προκύψει με το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ». Ο κ. Κωτσός επισήμανε στο νέο Υπουργό πως το ισχύον σύστημα αξιολόγησης των προτάσεων που κατατίθενται και βασίζεται στο χρόνο και μόνο υποβολής της πρότασης είναι άδικο.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε πως στο επόμενο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» θα αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης των προτάσεων και θα υπάρχει μοριοδότηση αυτών ανάλογα με το εισόδημα, την ενεργειακή αναβάθμιση την οικογενειακή κατάσταση κλπ.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία