Ο “χάρτης” της φοιτητικής στέγης – “Τσιμπημένες” οι τιμές στα Τρίκαλα

To φλέγον ζήτημα της φοιτητικής στέγης επανέρχεται στο προσκήνιο λίγο…

To φλέγον ζήτημα της φοιτητικής στέγης επανέρχεται στο προσκήνιο λίγο πριν ανοίξουν ξανά τα αμφιθέατρα στα Πανεπιστήμια.

Νέα έρευνα του Spitogatos για τα δεδομένα της φετινής περιόδου φοιτητικής αναζήτησης, δείχνει μικρές μεταβολές στις ζητούμενες τιμές σε όλη την επικράτεια.

Με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ανά την επικράτεια να κυμαίνεται στα 7,6 €, το κόστος της φοιτητικής ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένει παραδοσιακά υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα καταγράφεται η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή στα 9,7 €/τ.μ., ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 8,3 €/τ.μ., ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει τα 6,9 €/τ.μ.

Στα Τρίκαλα ένα φοιτητικό σπίτι μπορεί να κοστίσει 7,33 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο με τον μέσο όρο τιμής ενός διαμερίσματος μέχρι 65 τ.μ. να διαμορφώνεται στα 300 ευρώ και ενός στούντιο στα 250 ευρώ.

Η υψηλότερη αύξηση στη μέση τιμή, στην υπόλοιπη Ελλάδα  σημειώθηκε στα Τρίκαλα, τις  Σέρρες και την Κόρινθο ύψους 10% και στις τρεις αυτές περιοχές

Οι τιμές στην υπόλοιπη Ελλάδα

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Στην ίδια κατηγορία