Ο Αγιασμός των Υδάτων στα Τρίκαλα (βίντεο-φωτο)

Ο Αγιασμός των Υδάτων στα Τρίκαλα (βίντεο-φωτο)

Ας θυμηθούμε τον Αγιασμό των Υδάτων των 2 τελευταίων ετών

Διαφορετικός ήταν και φέτος ο Αγιασμός των Υδάτων και στην πόλη των Τρικάλων, αφού η έξαρση της πανδημίας δεν επέτρεψε στους πιστούς να βουτήξουν στα νερά και να “πιάσουν” το Τίμιο Σταυρό

Ας θυμηθούμε τον Αγιασμό τον Υδάτων του 2020

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας γιορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να πραγματοποιείται στον Ληθαίο ποταμό.

Όπως κατέγραψε το Tv10.gr τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, όπου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής κατευθύνθηκε στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Εκεί ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων καθώς και πλήθους Τρικαλινών.

Με το άκουσμα του ψαλμού «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε», οχτώ Τρικαλινοί, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τα παγωμένα νερά, βούτηξαν στο ποτάμι, με τον σπουδαστή της ΣΜΥ Αντώνη Βενετό, να πιάνει τον Τίμιο Σταυρό. Αφού έλαβε τις ευλογίες του Μητροπολίτου, πήρε και σαν δώρο έναν χρυσό Σταυρό.

Δείτε το βίντεο:

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων 2020

Ο Αγιασμός των Υδάτων το 2019 στα Τρίκαλα

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας γιορτάστηκαν και φέτος, τα Θεοφάνεια στα Τρίκαλα, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού να πραγματοποιείται στον Ληθαίο ποταμό.

Αρχικά, τελέστηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου και στην συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, όπου με τη συνοδεία της φιλαρμονικής κατευθύνθηκε στην κεντρική γέφυρα της πόλης. Εκεί ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων, παρουσία τοπικών και πολιτικών φορέων καθώς και πλήθους Τρικαλινών. Με το άκουσμα του ψαλμού

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε», 4 Τρικαλινοί, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και τα παγωμένα νερά, βούτηξαν στο ποτάμι, με τον Νικόλαο Χαρίση, να πιάνει τον Τίμιο Σταυρό. Αφού έλαβε τις ευλογίες του Μητροπολίτου, πήρε και σαν δώρο έναν χρυσό Σταυρό.

Δείτε επίσης

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών για τα Θεοφάνεια

Στην ίδια κατηγορία