«Νύχτα χωρίς αλκοόλ» με δράση εθελοντισμού στα Τρίκαλα

Νύχτα χωρίς αλκοόλ, νύχτα χωρίς ατυχήματα στα Τρίκαλα. Για μια…

Νύχτα χωρίς αλκοόλ, νύχτα χωρίς ατυχήματα στα Τρίκαλα. Για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για τη 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα».
Το βράδυ του Σαββάτου 16 Οκτωβρίου 2021 στο φιλόξενο TheLoveShake μπαρ στα «μανάβικα», φοιτητές/τριες του τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, υλοποίησαν τη συγκεκριμένη δράση. Ενημέρωναν πελάτες/ισσες με το υλικό που προμήθευσε το ΙΟΑΣ, προτείνοντας να πάρουν μέρος στον «οδηγό της παρέας», ο οποίος με ένα βραχιολάκι, ως «οδηγός της παρέας», θα αναλάμβανε τη δέσμευση να μείνει νηφάλιος/α. Στο τέλος της διασκέδασης, με παρόντα αστυνομικό, γινόταν μέτρηση αλκοόλ και όσοι/ες δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ, επιβραβεύονταν με μικρά δώρα.
Η δράση αφορούσε όχι μόνο στη συμμετοχή όσων το επιθυμούσαν, αλλά και στη διάδοση της προσπάθειας ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Φέτος, 60 τρικαλινοί/ες οδηγοί συμμετείχαν στην προσπάθεια, περιορίζοντας στο ελάχιστο ή μηδενίζοντας το ποτό.
Ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό, Μιχάλης Λάππας, τόνισε τη σημασία των συνεργασιών για κοινωνικά θέματα ουσίας, όπως η μείωση του αλκοόλ: «για μια ακόμη χρονιά ο Δήμος μας συμμετέχει στην προσπάθεια του Ινστιτούτου, προκειμένου να διατρανωθεί το μήνυμα του “οδηγού της παρέας” και να μειωθεί ή ακόμη καλύτερα να μηδενιστεί, η κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς», σημείωσε.
Από την πλευρά της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, την πραγματοποίηση και τον έλεγχο των αλκοτέστ πραγματοποίησε ο Υπαστυνόμος Α του Τμήματος Τροχαίας Τρικάλων κ. Γιώργο Βλάχος. Μετείχαν επίσης, από το πανεπιστημιακό τμήμα των Τρικάλων, οι κ.κ. Νάσια Βλάχου, Νταίζη Μαργαρίτα Σαρρή και Ιωάννης Παναγόπουλος, ενώ την εύθυνη της διοργάνωσης είχε το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Σε όλη τη χώρα συμμετείχε πλήθος φορέων και εθελοντών/τριών, ενώ επισημαίνεται η ευγενική προσφορά των εταιρειών CocaCola 3E, Chipita, Flax, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.-Βιομηχανία Μπισκότων & Ειδών Διατροφής και TeaRoute με τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα τους, που προσέφεραν σαν αναμνηστικά δώρα για τους συμμετέχοντες, καθώς και των ΕΝ.Ε.ΑΠ., μεγάλου υποστηρικτή της δράσης, Dräger, ACS Courier, ΒΕΑΤ taxiapp.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Στην ίδια κατηγορία