Νίκος Παλαιοκώστας: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο

Νίκος Παλαιοκώστας: Μεγάλη επιχείρηση μεταφοράς του στο νοσοκομείο

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Συγκεκριμένα, μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στήθηκε το πρωί για τη μεταφορά του κρατούμενου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας, Νίκου Παλαιοκώστα το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ο Νίκος Παλαιοκώστας μεταφέρθηκε με αλεξίσφαιρο όχημα και με τη συνδρομή ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, στην οφθαλμολογική κλινική.

Όταν ο Παλαιοκώστας έκανε… διακοπές στη Θεσσαλία

Στο μεταξύ, ήτημα τιμής έχει γίνει για τις Αρχές, η σύλληψη του αδερφού του, Βασίλη Παλιοκώστα, του οποίου η φωτογραφία φιγουράρει ακόμα και στη λίστα της Ιντερπόλ με τους διεθνώς καταζητούμενους κακοποιούς.

Αθόρυβα και μεθοδικά διερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κάθε πληροφορία που φτάνει στα γραφεία της, ακόμα και από άλλες υπηρεσίες, για τον περιβόητο δραπέτη. Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews, το περασμένο καλοκαίρι κλιμάκια της ΔΑΕΒ έφτασαν στην Ηπειρο και στη Θεσσαλία αναζητώντας στοιχεία για την παρουσία του Β. Παλαιοκώστα στις συγκεκριμένες περιοχές. Προφανώς, η συγκεκριμένη έρευνα δεν ήταν τυχαία, καθώς οι αστυνομικοί κινήθηκαν σε συνθήκες άκρας μυστικότητας χωρίς να τραβούν την προσοχή, λόγω της ικανότητας του «φαντομά» κακοποιού να εξασφαλίζει πληροφορίες από «φίλους» του, οι οποίοι φροντίζουν να τον ενημερώνουν για κάθε κίνηση των διωκτικών Αρχών. Είχαν προηγηθεί πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, που ήθελαν τον Παλαιοκώστα, μαζί με τη σύντροφό του, ίσως και το παιδί του, να έχει εμφανιστεί τόσο στα Γιάννενα, όσο και σε ορεινά χωριά του όρους Κόζιακας στα Τρίκαλα.

«Λημέρια»

Αλλωστε, κατά το παρελθόν, εκεί ήταν τα «λημέρια» του, ενώ γνωρίζει την περιοχή σαν την παλάμη του χεριού του, καθώς πολλές φορές είχε βρει καταφύγιο στις απόκρημνες πλαγιές του όρους, έπειτα από τις περιπετειώδεις καταδιώξεις από τα αστυνομικά αποσπάσματα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι πληροφορίες είχαν σταλεί στη ΔΑΕΕΒ από άλλη υπηρεσία, που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή πληροφοριών, ακόμα και για θέματα εθνικής ασφάλειας. Οταν πια διασταυρώθηκαν οι πληροφορίες από τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, δύο κλιμάκια της ΔΑΕΕΒ μετέβησαν άμεσα στα Γιάννενα και στα Τρίκαλα, αντίστοιχα, στα μέσα Αυγούστου.

Μια «καλοκαιρινή βόλτα»

Οι πάντα αθέατοι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν σπιθαμή προς σπιθαμή και με τρόπο διακριτικό όλα τα σημεία όπου θα μπορούσε να έχει βρει καταφύγιο στην καλοκαιρινή βόλτα του ο διαβόητος δραπέτης. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο «Ρομπέν των φτωχών», όπως είναι το προσωνύμιο του Παλαιοκώστα, και αυτή τη φορά είχε καταφέρει να περάσει «αόρατος» από τις περιοχές που φέρεται να επισκέφθηκε, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής να καταφέρουν να εντοπίσουν μόνο ενδείξεις από τις «καλοκαιρινές διακοπές» του Παλαιοκώστα. Οσον αφορά τα Γιάννενα, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν πληροφορίες για την παρουσία του διαβόητου δραπέτη στην περιοχή. Συγκεκριμένα, την εποχή που ήταν σε εξέλιξη οι έρευνες για την αναζήτηση του άτυχου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, στην περιοχή βρισκόταν και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο έδρασε υπό άκρα μυστικότητα, καθώς υπήρχαν και τότε πληροφορίες για την παρουσία του Παλαιοκώστα σε σπίτι κοντά στο σημείο όπου είχε βρεθεί το πτώμα του άτυχου φοιτητή. Και σε αυτή την περίπτωση ο Παλαιοκώστας είχε καταφέρει να επιβεβαιώσει πλήρως το προσωνύμιο του «φαντομά», καθώς οι αστυνομικοί είχαν βρει μόνο ίχνη της παρουσίας του στα Γιάννενα. Αλλωστε, κατά καιρούς είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ήθελαν τον διαβόητο δραπέτη να έχει διαφύγει από την Ελλάδα και να ζει μια ήσυχη ζωή με τη σύντροφό του και το παιδί του κάπου στα Βαλκάνια, ακόμα και σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Δείτε επίσης:

Άφαντος 13 χρόνια: Οι απαγωγές, η φυλάκιση και οι αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα

Αντιτρομοκρατική: Στόχος των ερευνών και ο εντοπισμός του Παλαιοκώστα

Βασίλης Παλαιοκώστας: Ο Έλληνας «most wanted» – Ο No.1 «πόθος» της Αντιτρομοκρατικής

Στην ίδια κατηγορία