Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα

Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα

Στόχος η εκπαίδευση φοιτητών και η ενίσχυση των γνώσεων τους

Νέο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα με θέμα την εκπαίδευση φοιτητών/τριών αθλητικών επιστημών σε θέματα συμπερίληψης στους χώρους άσκησης

Συγκεκριμένα, το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Inclusive Playgrounds: Teacher Training Programme (PINC).

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση φοιτητών/τριών αθλητικών επιστημών και η ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους αλλά και της αυτο-πεποίθησης και της ευαισθησίας τους σε θέματα συμπερίληψης σε χώρους άσκησης και φυσικής δραστηριότητας συμπεριλαμβανομένης και της σχολικής φυσικής αγωγής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα αναπτυχθεί και θα αξιολογηθεί εκπαιδευτικό υλικό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση φοιτητών/τριών αθλητικών επιστημών. Το εκπαιδευτικό υλικό θα περιλαμβάνει τέσσερις εκπαιδευτικούς οδηγούς για τους φοιτητές/τριες και έναν εκπαιδευτικό οδηγό για τους εκπαιδευτές των φοιτητών/τριών.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος θα υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και των οργανισμών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και των τοπικών κοινοτήτων με σκοπό τη διάχυση του προγράμματος και των αποτελεσμάτων του στις τοπικές κοινωνίες, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στους αθλητικούς συλλόγους. Η εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 30 μήνες (Οκτώβριος 2020 – Μάρτιος 2023) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus Plus, Πράξη: Στρατηγικές συμπράξεις στο πεδίο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Συμμετέχουν το πανεπιστήμιο της Murcia (Ισπανία), που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος, το ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το πανεπιστήμιο Palackeho v Olomouci (Τσεχία), το πανεπιστήμιο του Παλέρμου (Ιταλία), το πανεπιστήμιο Artesis Plantijn Hogeschool της Αμβέρσας (Βέλγιο), ο οργανισμός ONCE (Ισπανία) και το ινστιτούτο CESIE (Ιταλία).

Για το ΤΕΦΑΑ συμμετέχουν στο πρόγραμμα το μέλος εδικού εκπαιδευτικού προσωπικού Αθανάσιος Κολοβελώνης, ο καθηγητής Μάριος Γούδας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Κοκαρίδας και το μέλος εδικού εκπαιδευτικού προσωπικού Γεωργία Μαγγουρίτσα.

Για περισσότερες πληροφορίες: akolov@pe.uth.gr

Δείτε επίσης:

Προγράμματα ευεξίας υλοποίησε το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Χρυσό μετάλλιο για την ομάδα iGEM

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία