Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ε.ο. Λάρισας – Τρικάλων λόγω μεταφοράς ανεμογεννητριών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων από…

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου από το πρωί μέχρι το απόγευμα, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, καθώς αναμένεται εκ νέου η μεταφορά ανεμογεννητριών προς τα ορεινά των Αγράφων. 

Σύμφωνα με την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διεξάγεται ως εξής: 

1α.- ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΜΕΤΑΞΥ Δ.Δ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ – Δ/ΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
Στην Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Τρίκαλα προς Λάρισα και στο τμήμα αυτού από το 19ο χλμ (όρια Π.Ε. Λάρισας) έως το 21ο χλμ. από την 12:00 ώρα έως την 14:30 ώρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διέλευση οχημάτων άνω των 100t, που θα κινούνται αντιθέτως, στο ρεύμα κυκλοφορίας Ε.Ο με προορισμό τη Λάρισα, ένεκα αντιδρόμησης φοράς κίνησης εν λόγω τμήματος, κατ’εφαρμογή της Ε) σχετικής.

Ανάσχεση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων:
Κατά τη διάρκεια των προαναφερομένων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί ανάσχεση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων που κινούνται επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση από Τρίκαλα προς Λάρισα στο 22ο χλμ αυτής, η οποία θα διαρκέσει έως την είσοδο του τελευταίου οχήματος μεταφοράς στο ρεύμα κυκλοφορίας με προορισμό τα Τρίκαλα.

Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:
Τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται από Τρίκαλα προς Λάρισα, θα εκτρέπονται αριστερά στη διασταύρωση Τυρνάβου (20ο + 500 χλμ. Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων) επί της Επ. Οδού Δαμασίου – Κουτσόχερου με κατεύθυνση τον Τύρναβο.


1β.- ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ (ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΑΣΤ.ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ)
– Προσωρινή ανάσχεση κυκλοφορίας σ’ αμφότερα ρεύματα κίνησης επαρχιακού και κοινοτικού οδικού δικτύου που διατρέχει τις γέφυρες «Γεωργανάδων», «Κλοκωτού», «Πετρόπορου», «Πετρωτού», «Πηνειάδας» και «Ταξιαρχών», έως ότου διέλθουν τα οχήματα.


1γ. ΛΟΙΠΟΙ ΚΥΚΛΙΚΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους κάτωθι κυκλικούς κόμβους:
1. Κυκλικός Κόμβος εισόδου στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο 56ο χλμ. αυτής.
2. Κυκλικός Κόμβος επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων στο 59ο χλμ αυτής με οδούς προς Τρίκαλα, Πύλη και Μεγαλοχώρι.(κόμβος Μεγαλοχωρίου)
3. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης (Κόμβος Ριζαριού)
4. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας (Κόμβος οδού Καρδίτσης).
5. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων (Κόμβος Μεγάλων Καλυβίων).
6. Κυκλικός Κόμβος επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης (Κόμβος οδού Πύλης).
7. Κόμβος – Δ/ση Γόμφων επί του παλαιού τμήματος της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτης.


Το ως άνω χρονικό διάστημα, τα βαρέα οχήματα τα οποία θα πραγματοποιήσουν τη μεταφορά των ανεμογεννητριών, θα κινηθούν επί της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων και μέσω της Νέας Περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης θα εισέρθουν επί της Ε.Ο. Τρικάλων-Άρτης με κατεύθυνση το Μουζάκι.

Κατ εξαίρεση τις ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή ως άνω χρονικού διαστήματος, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν μεταφορές πυλώνων Α/Γ με οχήματα βάρους άνω των 100t, η κίνησή τους στον Κυκλικό Κόμβο επί της Νέας Περιφερειακής Οδού Λάρισας – Τρικάλων – Άρτης στην συμβολή της με την Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων θα πραγματοποιείται αριστερά και μέσω της Επ.Ο. Τρικάλων – Μεγ. Καλυβίων θα κατευθύνονται προς Μεγ. Καλύβια – Λαζαρίνα – Μουζάκι.

Στην ίδια κατηγορία