Νέες επιχορηγήσεις για τον Δήμο Μετεώρων

Καλαμπάκα

Πρόκειται για ποσό που έμεινε αδιάθετο από το πρόσφατο πρόγραμμα

Επιπλέον επιχορηγήσεις σε δήμους (και στο Δήμο Μετεώρων) της χώρας που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές πρόκειται να εγκρίνει το Υπουργείο Εσωτερικών .

Πρόκειται για ποσό που έμεινε αδιάθετο από το πρόσφατο πρόγραμμα, από το οποίο ο Δήμος Μετεώρων επιχορηγήθηκε με το ποσό του 1.370.000 ευρώ, και προέρχεται από οφειλές, για τις οποίες δεν κατατέθηκαν από τους δικαιούχους δήμους τα ανάλογα δικαιολογητικά.

Ο Δήμος Μετεώρων κατέθεσε πρόταση συνολικού ύψους 186.000 ευρώ, για οφειλές που είχαν τελεσιδικήσει ή είχαν εκδοθεί διαταγές πληρωμής μέχρι 31 Οκτωβρίου 2020.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες του Δημάρχου Μετεώρων, Θοδωρή Αλέκου, σχετικά με το νέο πρόγραμμα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές αναφέρουν ότι θα είναι 100% επιδοτούμενο, ενώ για το προηγούμενο από το ποσό της επιχορήγησης ποσοστό 60% θα παρακρατηθεί από τους δήμους από 48 έως 72 μηνιαίες δόσεις από τους ΚΑΠ, αρχής γενομένης από 1/1/2022.

Επίσης, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, οι δήμοι της χώρας θα λάβουν έκτακτες επιχορηγήσεις, ύψους μισής μηνιαίας δόσης ΚΑΠ, για να καλύψουν πάγιες ανάγκες τους.

Στο Δήμο Μετεώρων η επιχορηγήσεις φτάνουν στο 150.000 ευρώ.

tameteora.gr


ΥΠΕΣ: έκτακτη επιχορήγηση σε Δήμους (πίνακας)

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατανέμεται σε 119 δήμους της χώρας ποσό, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, ως δεύτερη δόση της έκτακτης βοήθειας προς την πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19, καθώς και για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί.

Η κατανομή στους συγκεκριμένους Δήμους έγινε με βάση τα στοιχεία που έχουν υποβληθεί από τους ίδιους τους Δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Η πρώτη δόση της βοήθειας, ύψους 75 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκε τον Μάιο, με οριζόντια κατανομή και στους 332 Δήμους της χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών είχε δεσμευθεί για την καταβολή δεύτερης δόσης, με βάση την αποτύπωση της πραγματικής επιβάρυνσης των Δήμων από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Αναμένεται να ακολουθήσει και τρίτη δόση, με βάση τα επιπλέον οικονομικά στοιχεία που θα κατατεθούν από τους Δήμους στον Κόμβο Διαλειτουργικότητας του ΥΠΕΣ.

Δείτε επίσης

Δήμος Μετεώρων: Προχωρά κανονικά η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών – Καμία απόρριψη

Στην ίδια κατηγορία