Νέα έργα σε Μεγάρχη και Πλάτανο

Έργα ύψους 20.215.216,27 ευρώ στα Τρίκαλα

Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

Δύο νέα έργα σε Μεγάρχη και Πλάτανο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ανακοίνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την κατακύρωση της σχετικής ηλεκτρονικής κλήρωσης και αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων και η έναρξη των εργασιών για τα νέα έργα σε Μεγάρχη και Πλάτανο.

Στον Πλάτανο

Το έργο ονομάζεται «Τσιμεντοστρώσεις οδών εντός του οικισμού κοινότητας Πλατάνου» και έχει προϋπολογισμό 10.000. Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΑΘ. ΣΟΥΛΕΜΕΤΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.»

Η τσιμεντόστρωση αφορά σε οδούς μέσα στον οικισμό, ώστε να βελτιωθεί η κυκλοφορία.

Στη Μεγάρχη

Το έργο ονομάζεται «Πλακοστρώσεις πεζοδρομίων εντός οικισμού της κοινότητας Μεγάρχης», προϋπολογισμού 14.999,88 €

Ανάδοχος είναι η εταιρεία «ΣΚΡΕΚΑΣ ΒΑΪΟΣ ΣΙΑ Ε.Ε.»

Οι εργασίες θα γίνουν στη Μεγάρχη και περιλαμβάνουν πλακόστρωση πεζοδρομίου μέσα στο χωριό για την ανετότερη κίνηση των πεζών.

Κλάδεμα δέντρων

Στο μεταξύ ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά σε διάφορες εργασίες στον τομέα πρασίνου. Συγκεκριμένα πρόκειται για κλαδευτικές εργασίες που πραγματοποιούνται στα Τρίκαλα και στοχεύουν στην προστασία των υψηλών δέντρων αλλά και των πολιτών από τυχόν ατυχήματα.

Η αρμόδια Γεωπονική Υπηρεσία προέβη την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου σε διάφορες εργασίες κλαδέματος. Στα επιλεγμένα δέντρα διαφόρων ειδών έγιναν εργασίες για την υγιεινή και τη σωστή ανάπτυξή τους, τη ριζική εξυγίανση αλλά και τη διατήρηση του κάλλους τους για περισσότερο χρονικό διάστημα.

Ενας ακόμη λόγος για αυτές τις εργασίες είναι η προφύλαξη των πεζών από το βαρύ φορτίο των κλαδιών. Για παράδειγμα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ή στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους, Ασκληπιού, Βαλαωρίτου κόπηκαν κλαδιά από μεγάλης ηλικίας δέντρα, για την προστασία των ίδιων και των πολιτών.

Παρόμοιες παρεμβάσεις ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί στην πόλη και τα χωριά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τις εργασίες στη λαϊκή αγορά.
Αυτή η δράση έχει και κοινωνική πλευρά, καθώς τα κομμένα κλαδιά θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες – ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, με κατ’ οίκον παράδοση.

Στην ίδια κατηγορία