Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας μέσω τηλεδιάσκεψης

Tηλεδιάσκεψη με τη συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Αφορμή το νέο βιβλίο της – ένα αρχαιολογικό θρίλερ

Νέα δράση στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας έγινε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με την συγγραφέα Δήμητρα Ιωάννου .

Αφορμή της εκδήλωσης ήταν η κυκλοφορία του νέου βιβλίου της αγαπημένης συγγραφέως, «Ο χορός της θεάς», ένα αρχαιολογικό θρίλερ, μια περιπέτεια βασισμένη στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανθρώπινη πολυπλοκότητα.

Η συγγραφέας αρχικά παρουσίασε το τελευταίο της έργο, αναφέρθηκε στη πλοκή του, στη πηγή έμπνευσης που την οδήγησε στη συγγραφή του και στη συνέχεια ανέλυσε σε βάθος τους χαρακτήρες του. Ακολούθησε συζήτηση με τους συμμετέχοντες για το σύνολο του έργου της, καθώς επίσης και για την επαγγελματική της ιδιότητα, αυτή της ψυχοθεραπεύτριας. Η κυρία Ιωάννου εξέφρασε την μεγάλη της αγάπη για τη συγγραφή, μίλησε για τις δύσκολες καταστάσεις που όλοι μας βιώνουμε αυτή την περίοδο, καθώς επίσης και για τη σημασία της λογοτεχνίας ως διέξοδο από τη καθημερινότητα.

Ευχαριστούμε την κυρία Ιωάννου που αποδέχθηκε, για ακόμη μια φορά, την πρόσκλησή μας, καθώς επίσης και τις εκδόσεις Ψυχογιός για την πολύτιμη συνεργασία. Ευχόμαστε καλοτάξιδο το νέο της βιβλίο και ελπίζουμε να την έχουμε ξανά κοντά μας με φυσική παρουσία.

Εργαστήριο2Danimationσε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε νέα δράστη στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και συγκεκριμένα το εργαστήριο 2Danimationπου γίνεται σε συνεργασία με το UTechLabτου Ίδρύματος Ευγενίδου. Η τέχνη του 2Danimationζωντανεύει χαρακτήρες, αντικείμενα και κόσμους ολόκληρους στα μάτια των θεατών, ενώ απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Οι μαθητές,που δήλωσαν ενδιαφέρον, συμμετείχαν στο εργαστήριο εξ’ αποστάσεως με την χρήση ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας. Οι συμμετέχοντες μετατράπηκαν σε animatorsκαι ανακάλυψαν τις τεχνικές του 2Danimation, τις βασικές αρχές του και την ορολογία που χρησιμοποιούν επαγγελματίες του κλάδου.

Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν με την δημιουργία του γνωστού «bouncingballanimation», με τη χρήση του λογισμικού animatronκαι τεχνικών όπως το tweening και το onionskinning.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα Ευγενίδου για τη συνεργασία, καθώς και τους μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο εργαστήριο.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Δείτε επίσης:

Τηλεδιάσκεψη με το «Χαμόγελο του Παιδιού» στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Στην ίδια κατηγορία