«Ναι» στον Μύλο των Ξωτικών

Ο τρόπος λειτουργίας του 10ου «Μύλου των Ξωτικών» βρέθηκε στο…

Ο τρόπος λειτουργίας του 10ου «Μύλου των Ξωτικών» βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το βράδυ της Τρίτης, όπου δεν έλειψε η κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Διευκρινήσεις έδωσε ο πρόεδρος της e- trikala κ. Γιάννης Κωτούλας για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η φετινή διοργάνωση, λέγοντας ότι στόχος είναι να είναι όσο το δυνατόν ασφαλείς οι εγκαταστάσεις όλων των χώρων. «Είμαστε καθημερινά σε σκέψεις για το πως θα λειτουργήσει ο «Μύλος των Ξωτικών».

Προσανατολιζόμαστε να βάλουμε μέσα στο πάρκο (65 στράμματα) εμβολιασμένους, νοσήσαντες και με rapid test. Ωστόσο, αυτό θα το δούμε τότε, ανάλογα με τα υγειονομικά για το ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι» υπογράμμισε. Ο κ. Κωτούλας έκανε λόγο για μια σημαντική διοργάνωση που είναι τονωτική ένεση για την τοπική οικονομία, ενώ η διοργάνωση θα κοστίσει όσο και τα ενοίκια και οι χορηγίες και τα έσοδα θα προέλθουν από τις εκμεταλλεύσεις και τις συνεκμεταλλεύσεις.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κώστας Κρεμμύδας άσκησε κριτική στους συνδιοργανωτές (Δήμος και e- trikala), λέγοντας ότι «αγνοήθηκε η αντιπολίτευση και η διοργάνωση των Ξωτικών δεν αφορά μόνο το Δήμο, αλλά όλους, διότι είναι θέμα υγείας. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις με 6.000 κρούσματα», ενώ έκανε λόγο για κατ’ επίφαση συζήτηση, δεδομένου ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την λειτουργία».

Kαι πρόσθεσε: «Άλλες χρονιές η διοργάνωση θα ήταν ευλογία, τώρα όμως υπάρχει προβληματισμός, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και ακόμα περιμένω να ακούσω το σχέδιο διαχείρισης».

Με τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο τοπικό νοσηλευτικό ίδρυμα ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Βάιος Τάσιος, ζητώντας την στήριξη του ΕΣΥ. «Δε θα μπορούσε να γίνει μια παρέμβαση για να ενισχυθούν τα Κέντρα Υγείας του ν. Τρικάλων, ώστε την περίοδο του “Μύλου των Ξωτικών” να μην υπάρχει πρόβλημα, λόγω της κατάστασης που θα επικρατεί; Δε θα έπρεπε να είχε γίνει μια παρέμβαση από την πλευρά του Δήμου για αυτή την διεκδίκηση;» ανέφερε ο κ. Τάσιος.

Το προβληματισμό του για το εάν τελικά δε θα γίνει ο «Μύλος των Ξωτικών» μετέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Νέο Όραμα για τα Τρίκαλα» κ. Στέλιος Μπετσιμέας και τι επιπτώσεις θα έχει σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και το πόσο τελικά θα μπορεί η περιοχή να σηκώσει όλο αυτό το βάρος.

Στην ίδια κατηγορία