Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και οι ιδιώτες γιατροί

Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα και οι ιδιώτες γιατροί

Ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων

Να ενταχθούν οι ιδιώτες γιατροί, στο πρώτο κύμα του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων, αφού όλο το χρονικό διάστημα της πανδημίας βρίσκονται με τη σειρά τους στις «επάλξεις», συνεχίζοντας να συναντούν και να εξετάζουν ασθενείς με φυσικά αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού.

Ήδη, έχει δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία μπορούν να δηλώνουν οι γιατροί- μέλη του Συλλόγου- την επιθυμία τους να εμβολιαστούν, ενώ μέχρι στιγμής έχει εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστεί το 90% των Τρικαλινών γιατρών, αλλά και το προσωπικό τους.

«Απαιτούμε από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών να ενταχθούμε στο πρώτο κύμα εμβολιασμού» τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Γιώργος Πέτρου.

Και αυτό διότι – σύμφωνα με τον κ. Πέτρου οι ιδιώτες ιατροί βρίσκονται στις «επάλξεις», καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού και είναι αναγκαίο να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

«Περιμένουμε από την επιτροπή εμβολιασμών να μας εντάξει στο πρώτο κύμα Είμαστε ο “κυματοθραύστης” της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να μην συρρέει ο κόσμος στα νοσοκομεία και να μην επιβαρύνεται, το ήδη επιβεβαρυμμένο σύστημα υγείας» υπογράμμισε.

Σημειωτέον, το αίτημα των ιδιωτών ιατρών αφορά σε όλες τις ειδικότητες, ωστόσο λόγω της διάθεσης των εμβολίων, αν χρειαστεί να υπάρξει προτεραιότητα, τότε ας εμβολιαστούν οι ειδικότητες που είναι σε πιο συχνή και στενότερη επαφή με τις επιδημιολογικές ιώσεις.

Ο κ. Πέτρου χαρακτήρισε ως απολύτως λογικό το αίτημα του Συλλόγου, καθώς και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ενώ γνωστοποίησε ότι στην πρόθεση των ιατρών είναι και η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, εάν δεν εισακουστούν.

«Είμαστε διατεθειμένοι να κατεβάσουμε τα ακουστικά και να κλείσουμε τα ιατρεία, αν χρειαστεί» σημείωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.

Γιώργος Πέτρου: Όπλο απέναντι στον κορωνοϊό το εμβόλιο
Τι λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων

Το σχέδιο

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο γενικότερος εμβολιασμός των υγειονομικών.

Έως τις 20 του ίδιου μήνα αναμένεται α ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των οίκων ευγηρίας, των μονάδων χρόνιας φροντίδας και των κέντρων αποκατάστασης.

Με βάση τους υπολογισμούς εκτιμάται ότι στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η πλατφόρμα για να μπορεί ο πολίτης να κλείσει ραντεβού θα ανοίξει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν.

Πώς μπορεί ο πολίτης να κλείσει ραντεβού:

εάν είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση θα λάβει αυτόματο μήνυμα εάν είναι στις ομάδες προτεραιοποίησης για το ραντεβού του μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με το ΑΜΚΑ από το φαρμακείο της γειτονίας ή από ΚΕΠ.

Δείτε επίσης:

Γιώργος Πέτρου: Όπλο απέναντι στον κορωνοϊό το εμβόλιο

Στην ίδια κατηγορία