Ν. Παπακώστας: Οι λαϊκές επιτελούν κοινωνικό έργο και αυτό δεν πρέπει να χαθεί

Ν. Παπακώστας: Οι λαϊκές επιτελούν κοινωνικό έργο και αυτό δεν πρέπει να χαθεί

Σφοδρές αντιδράσεις από τους παραγωγούς και μικροπωλητές

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στους παραγωγούς και στους μικροπωλητές το νομοσχέδιο που φέρνει το Υπουργείο Ανάπτυξης για την λαϊκή αγορά που προβλέπει την είσοδο ιδιωτών την λειτουργία τους.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του TV10 ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Τρικάλων κ. Νίκος Παπακώστας σημείωσε ότι οι λαϊκές αγορές είναι θεσμός και έχουν κοινωνικό ρόλο, διότι οι λαϊκές οικογένειες μπορούν να αγοράσουν καλής ποιότητας προϊόντα σε πολύ καλές τιμές.

«Σε κάθε τόπο σε αυτή τη χώρα η λαϊκή είναι θεσμός. Ακόμα δεν έχουμε κάτι επίσημο και είμαστε σε επικοινωνία με τις ομοσπονδίες μας. Να ξέρει Κυβέρνηση ότι αυτό το νομοσχέδιο δε θα περάσει» δήλωσε με έμφαση.

Παράλληλα, ο κ. Παπακώστας στάθηκε και στα προβλήματα του κλάδου εν μέσω πανδημίας, λέγοντας ότι καταγράφεται μείωση του τζίρου, οι συνθήκες είναι δύσκολες, διότι ο κόσμος είναι φοβισμένος.

«Παρόλα αυτά, μας εμπιστεύονται και έρχονται στη λαϊκή αγορά», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τηρούνται τα μέτρα στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων από την πρώτη στιγμή.

«Ακόμα και το καλοκαίρι που δεν υπήρχε lockdown, τηρούσαμε τα μέτρα, τόσο εμείς, όσο και οι καταναλωτές» υπογράμμισε.

Αναφορικά με τη νέα λαϊκή αγορά που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη, ο πρόεδρος των Τρικαλινών μικροπωλητών ανέφερε ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο.

«Μεγάλωσα στη λαϊκή αγορά, προέρχομαι από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται τρεις γενιές στο επάγγελμα αυτό και αυτό το έργο είναι αίτημα χρόνων για όλους μας» τόνισε με έμφαση και πρόσθεσε « πρόκειται για μια λαϊκή ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα προσφέρει ασφάλεια στους καταναλωτές και καλές συνθήκες για εμάς. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να μπούμε στη λαϊκή και στην πορεία θα αναφερθούμε στα υπέρ και στα κατά».

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία