«Μύρισε» Χριστούγεννα στα ζαχαροπλαστεία των Τρικάλων

«Μύρισε» Χριστούγεννα στα ζαχαροπλαστεία των Τρικάλων

Την τιμητική τους έχουν οι παραδοσιακές λιχουδιές

Μπορεί να βρισκόμαστε υπό καθεστώς ολικής απαγόρευσης ωστόσο στα ζαχαροπλαστεία των Τρικάλων τα εργαστήρια έχουν πάρει φωτιά για τα Χριστούγεννα προκειμένου να προσφέρουν λαχταριστές γλυκές «αποδράσεις».

Η κίνηση ωστόσο φέτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr στα ζαχαροπλαστεία κατά την Χριστουγεννιάτικη περίοδο είναι αισθητά μειωμένη, αφού η αγοραστική αδυναμία των Τρικαλινών είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Σωματείο Ζαχαροπλαστών Τρικάλων Αντώνης Καραλής, που διατηρεί το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο «Καραλής» η κίνηση είναι υποτονική, δείχνοντας κάποια σημάδια κινητικότητας τα τελευταία 24 ωρα μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα.

Ο Πρόεδρος μάλιστα επεσήμανε ότι ο κόσμος εισέρχεται στα ζαχαροπλαστεία των Τρικάλων χωρίς ιδιαίτερη διάθεση όπως συνέβαινε τα περασμένα Χριστούγεννα, αφού τα σπίτια φέτος θα είναι κλειστά για τους επισκέπτες συγγενείς, οπότε και οι αγορές τους είναι ιδιαίτερα φειδωλές, με τις ποσότητες των γλυκών εδεσμάτων που πωλούνται στους καταναλωτές να είναι πολύ μικρές.

Όσον αφορά τις προτιμήσεις των Τρικαλινών και φέτος την τιμητική τους έχουν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες, οι σοκολατένιες κατασκευές, ενώ ακολουθούν τα καθιερωμένα γλυκά όπως είναι τα κορνεδάκια, τα κοκάκια και η σπάτουλα. Πάντως οι ιδιοκτήτες των τοπικών ζαχαροπλαστείων εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις επόμενες γιορτινές μέρες μέχρι την ημέρα των Φώτων για αύξηση της κίνησης στα ζαχαροπλαστεία, που θα δώσει στους καταστηματάρχες μια οικονομική ανάσα.

Αναφορικά με τις τιμές, αυτές κυμαίνονται σε πολύ καλά επίπεδα, παραμένοντας σε σταθερό επίπεδο όπως κάθε χρόνο, συνδυάζοντας ποιότητα και καλή τιμή. Τα ζαχαροπλαστεία στα Τρίκαλα είναι καθόλα έτοιμα να υποδεχτούν τους πελάτες τους προσφέροντάς τους μια ποικιλία γλυκών εδεσμάτων με έντονο άρωμα Χριστουγέννων, γλυκαίνοντας τις Άγιες αυτές μέρες που διανύονται και εν μέσω κορωνοϊού και καραντίνας.

Οι ζαχαροπλάστες η αλλιώς «γιατροί της μελαγχολίας» είναι στα καταστήματά τους και περιμένουν τους Τρικαλινούς να ενισχύσουν την μεγάλη η προσπάθεια όλων να βγουν ζωντανές οι τοπικές επιχειρήσεις από τον νέο γολγοθά της πανδημίας.

Δείτε επίσης:

Χαμηλή η κίνηση στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων παραμονή Χριστουγέννων

Στα ίδια επίπεδα το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των Τρικαλινών

Οι Τρικαλινοί κάνουν τα ψώνια τους για το γιορτινό τραπέζι

Ο Αι Βασίλης έχει …άδεια μετακίνησης για τα Τρικαλινά παιδιά

Στην ίδια κατηγορία