Τρίκαλα: Μόλις ένα θετικό κρούσμα στον οικισμό του Κηπακίου

Ρομά τεστ

Τι λέει ο Αντιπροέδρος του οικισμού Ανδρέας Μπαντής.

Αισιοδοξία επικρατεί στον οικισμό των Ρομά του Κηπακίου, καθώς μετά από σχετικό δειγματολειπτικό έλεγχο σε 200 περίπου δείγματα μόλις ένα εντοπίστηκε θετικό.

Δειγματοληπτικός έλεγχο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στον οικισμό των Ρομά του Κηπακίου, όπου μετέβησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την διενέργεια rapid test.

Συνολικά ελήφθησαν πείπου 200 δείγματα, όπου μόλις ένα εξ’ αυτών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η αισιοδοξία είναι εμφανής καθώς τα προηγούμενα τεστ στον οικισμό είχαν προκαλέσει την έντονη ανησυχία, καθώς είχαν εντοπιστεί πολλά θετικά κρούσματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του Αντιπροέδρου του οικισμού του Κηπακίου, Ανδρέα Μπαντή, ο οποίος μιλώντας στο TV10.gr, τόνισε την ικανοποίηση του για τα αισιόδοξα αυτά αποτελέσματα, ενώ υπογράμμισε πως ο οικισμός του Κηπακίου έχει πειθαρχήσει πλήρως στα μέτρα, τηρώντας πιστά τους κανόνες, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού έχουν περιορίσει σημαντικά τις μετακινήσεις τους.

Τέλος, ο ίδιος επεσήμανε ότι το γεγονός πως χάθηκαν ζωές συμπολιτών Ρομά είχε θορυβήσει αρκετά τον οικισμό, που έδειξε πειθαρχία στα μέτρα και τους περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει στους υγειονομικούς φορείς στα Τρίκαλα, μετά τα πολλά θετικά κρούσματα covid-19 που εντοπίστηκαν στους οικισμούς των Ρομά και η ανησυχία είναι έκδηλη, πριν λίγες μέρες.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των δειγματολειπτικών ελέγχων ανίχνευσης του κορωνοϊού στους οικισμούς των Ρομά, εντοπίστηκαν συνολικά 50 κρούσματα. Ο συνολικός αυτός αριθμός προκύπτει από τα 39 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στον οικισμό του Κηπακίου την περασμένη Τρίτη και τα 11 κρούσματα, που διεγνώσθησαν θετικά στον έλεγχο της Πέμπτης στον οικισμό του Πύργου. Υπενθυμίζεται πως στον οικισμό του Κηπακίου ελήφθησαν 175 δείγματα, ενώ στον οικισμό του Πύργου rapid test έγιναν σε 66 άτομα.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στους οικισμούς των Ρομά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να εντοπιστεί ο βαθμός μεταδοτικότητας του ιού στον εν λόγω πληθυσμό.

Πάντως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στους αρμοδίους για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία του πληθυσμού.

Μιλώντας στο TV10.gr, η υπεύθυνη των Κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ, Δήμητρα Νάτσινα είπε πως «το υψηλό ποσοστό στα θετικά κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά στα Τρίκαλα, προκαλεί έντονη ανησυχία για το τι μέλει γενέσθαι». Η ίδια ανέφερε πως η ανησυχία αυτή έγκειται στο σενάριο της επιδείνωσης της κατάστασης αυτών των ανθρώπων, που μπορεί να σημάνει την ανάγκη για νοσηλεία, την ώρα που τα νοσοκομεία είναι ήδη στα όρια των αντοχών τους. Τέλος, η ίδια τόνισε πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, ενώ υπογράμμισε «θα είμαστε δίπλα στου ανθρώπους των οικισμών».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα για να τον ενημερώσει για τα δείγματα, αλλά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν. Όπως σημείωσε ο κ. Παπαστεργίου στόχος είναι η προστασία του πληθυσμού και αναζητούνται οι τρόποι για να προφυλαχθούν και κυρίως να μην περιφέρονται ασκόπως, όσοι θα πρέπει να είναι μέσα στα σπίτια τους. «Εκτός από αυτούς που πρέπει να βγουν, λόγω εργασίας, οι υπόλοιποι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα. Ήδη, εξετάζουμε τους τρόπους, όπως για παράδειγμα τη διανομή των τροφίμων κατ’ οίκον» ανέφερε με έμφαση.

Δείτε επίσης:

11 θετικά από 206 τεστ που έγιναν στα Τρίκαλα

Συναγερμός στα Τρίκαλα για τα 50 κρούσματα covid-19 στους οικισμούς των Ρομά

Στην ίδια κατηγορία