Μηδαμινό το ενδιαφέρον για τη θέση του νέου προέδρου στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος εξετάζει το σενάριο της…

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Γιάννης Γεωργολόπουλος εξετάζει το σενάριο της παραίτησης και της διεκδίκησης της προεδρίας του Σώματος μιας και δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο από την ομάδα της συμπολίτευσης που να ενδιαφέρεται για την συγκεκριμένη θέση

Το νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τα μέλη του προεδρείου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναμένεται να αναδείξουν την ερχόμενη Κυριακή 9 Ιανουαρίου τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΝΗ LIVE» το τελευταίο δεκαήμερο οι συζητήσεις εντείνονται μεταξύ των μελών της πλειοψηφίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Βασίλης Κουκώνης δεν προτίθεται να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρεία. Ωστόσο το ενδιαφέρον για την εν λόγω θέση είναι χαρακτηρίζεται έως σήμερα μηδαμινό καθώς μέχρι στιγμής κανείς από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης δεν έχει εκδηλώσει την πρόθεση για την προεδρία.

Το επόμενο τετραήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο, με το δήμαρχο να αναμένει πως θα εξελιχτεί η κατάσταση κι αν καταγραφεί ενδιαφέρον από κάποιο μέλος της ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες εκφράστηκε κάποιο άτυπο ενδιαφέρον από πλευράς του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γιάννη Γεωργολόπουλου. Ωστόσο αν εκφραστεί επίσημα αυτό, ο ίδιος θα πρέπει να καταθέσει την παραίτησή του τις επόμενες ημέρες από την θέση του αντιδημάρχου καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει την κάθοδο για την διεκδίκηση της προεδρίας από αντιδήμαρχο ή πρόεδρο ΝΔΠΠ. Πλέον οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για την απόφαση του κ. Γεωργολόπουλου.

Σε διαφορετική περίπτωση πάντως κι αν δεν εκφραστεί ενδιαφέρον από την ομάδα της συμπολίτευσης, που θα έρθει ως πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί με την κατάθεση ενδιαφέροντος από την αντιπολίτευση αρχικά από την ομάδα του Μιχάλη Μπαγιώτη, ενώ αν δεν υπάρχει κι εκεί ενδιαφέρον θα οδεύσουμε στις υπόλοιπες κατά σειρά ομάδες, του Θανάση Μεριβάκη, της Ελένης Χαλβατζά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εκλεγούν τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην ίδια κατηγορία