Μέτρα για τα σχολεία ειδικής αγωγής στα Τρίκαλα

Τα αιτήματα των εκαπιδευτικών

Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Ειδική Αγωγή σήμερα και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Τρικάλων πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κυριότερα αιτήματα των εκπαιδευτικών η λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης για τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής εν μέσω πανδημίας. « Με διαγγέλματα και κυβερνητική απραξία δε γίνεται ειδική αγωγή και εκπαίδευση! Είναι απολύτως δίκαιη η οργή των συναδέλφων που εργάζονται στα Ειδικά σχολεία για την εγκατάλειψη και την κυβερνητική αδιαφορία. Τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η πιο ευαίσθητη δομή της εκπαίδευσης, με παιδιά που χρήζουν πολλαπλής φροντίδας, παραμένουν ανοιχτά και στις «κόκκινες» περιοχές χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας. Το Υπουργείο παίζει στα ζάρια την υγεία εργαζομένων και των μαθητών.

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, απέναντι στην πανδημία! Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους» τόνισε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων. Και τονίζει «το προσωπικό των Ειδικών Σχολείων είναι αυτό που έχει κρατήσει όρθια τα Ειδικά Σχολεία όλο αυτό το διάστημα!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι μαθητές που φοιτούν στην Ειδική Αγωγή έχουν ανάγκη το υποστηρικτικό πλαίσιο των ειδικών σχολείων, κάθε ώρα ή μέρα χαμένη μετρά πολλαπλάσια αρνητικά στα παιδιά με αναπηρία, τα πισωγυρίζει, και δύσκολα επανακτούν αυτά που έχουν κατακτήσει».

ΟΙ εκπαιδευτικοί ζητούν να

• Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά. Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος να γίνονται οι αναγκαίες ιχνηλατήσεις, αλλά και φροντίδα των πασχόντων.

• Να έχουν όλα τα σχολεία Νοσηλευτή!

• Να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μην συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι.

• Να προσληφθεί επιπλέον, προσωπικό καθαριότητας για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

• Να γίνεται αυστηρός έλεγχος από την Περιφέρεια για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλά στη μεταφορά των μαθητών. Να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθεί ο κίνδυνο.

• Σε όσα σχολεία ειδικής αγωγής αναστέλλεται η λειτουργία τους ή κλείνουν τμήματα ή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα παρακολούθησης δια ζώσης των μαθημάτων , θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζεται με την εφαρμογή όλων εκείνων των αναγκαίων επιστημονικών μεθόδων και τρόπων.

Η Θεσσαλία στην κορυφή των πιο φιλικών προς το ποδήλατο Περιφερειών της χώρας

Αλλάζει το ωράριο στα καταστήματα των Τρικάλων

Τρίκαλα: Άλλαξε χέρια το πάρκο των 38 MW στα Μ. Καλύβια

Τρίκαλα :Covid free ζεύγος, τώρα και με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Τρίκαλα: Απαντήσεις για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Μεγάλο το ενδιαφέρον των Τρικαλινών για φυσικό αέριο

Τα εύσημα και της αντιπολίτευσης έλαβε η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία