Μειωμένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στα Τρίκαλα

Μεγάλη η ζήτηση για το επίδομα θέρμανσης στα Τρίκαλα

Αρκετά συγκρατημένοι ακόμη και με την θέρμανση οι Τρικαλινοί

Μπορεί η χειμωνιάτικη περίοδος που διανύουμε να έχει ήδη δείξει τα δόντια της, καθώς το κρύο είναι αρκετά τσουχτερό, ωστόσο φαίνεται πως η τσέπη των Τρικαλινών δεν σηκώνει πολλά βάρη, καθώς είναι ιδιαίτερα μειωμένη η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του TV10.gr, οι Τρικαλινοί είναι αρκετά φειδωλοί με την προμήθεια  πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η καλή διαχείριση σε συνδυασμό με τον καλό καιρό του Απριλίου και Μαϊου, άφησαν καλό απόθεμα στους λέβητες των Τρικαλινών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών Τρικάλων Αργύρης Παπαθανασίου, τόνισε ότι η πτώση που σημειώνεται φέτος αγγίζει το 40%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η υγειονομική κρίση φαίνεται πως «χτύπησε» και την αγοραστική δύναμη των Τρικαλινών, ενώ ακόμη και αυτοί που προμηθεύονται τελικά το απαραίτητο καύσιμο για την θέρμανση του σπιτιού τους είναι αρκετά συγκρατημένοι, με τους περισσότερους να μην ξεπερνούν το όριο των 500 λίτρων.

Αξίζει βέβαια να υπογραμμισθεί ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα και συγκεκριμένα στην τιμή 0,82 το λίτρο, αλλά όπως προαναφέρθηκε είναι μειωμένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στα Τρίκαλα

Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Την ίδια ώρα τα εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στην τρέχουσα σεζόν παραμένουν αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι, ενώ το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε προστατευόμενο παιδί.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών όσοι επιθυμούν να λάβουν επίδομα θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 16 λεπτά για κάθε λίτρο πετρελαίου θέρμανσης χωρίς να τίθενται συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας και τη γεωγραφική ζώνη.

Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι τα νοικοκυριά μπορούν να εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης αγοράζοντας μικρότερη ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι. Αρκεί να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος.

Το επίδομα αυξάνεται κατά 10% για κάθε παιδί. Για νοικοκυριά με ένα παιδί το επίδομα ξεκινάει από τα 70 ευρώ και φθάνει τα 275 ευρώ, με δύο παιδιά κυμαίνεται από 77 έως 300 ευρώ, με τρία παιδιά από 83 έως 325 ευρώ και με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά από 90 έως 350 ευρώ.

Οι γεωγραφικές ζώνες σπάνε σε ορεινές και μη ορεινές. Οι ορεινές περιοχές έχουν προσαύξηση 20% στην επιδότηση. Φέτος για πρώτη φορά θα λάβουν επίδομα οι ορεινοί δήμοι της Α΄ Ζώνης που μέχρι τώρα αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

α) Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το φορολογικό έτος 2018 είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1/1/2019 αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.

β) Έγγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι το φορολογικό έτος 2018 είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1/1/2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Δηλαδή:

  • Έγγαμος με 1 παιδί: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 2 παιδιά: Εισόδημα έως 24.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.
  • Έγγαμος με 3 παιδιά και άνω: Εισόδημα έως 26.000 ευρώ και αξία ακινήτων έως 200.000 ευρώ.

γ) Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1/1/2019 κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

Δείτε επίσης:

Ανοδική η τιμή της βενζίνης και στα Τρίκαλα

Πως θα ζεσταθούμε το χειμώνα: Κλιματιστικό VS Καλοριφέρ

Στην ίδια κατηγορία