Μεγάλο ενδιαφέρον για τους βρεφικούς & παιδικούς σταθμούς στα Τρίκαλα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται από τους γονείς που…

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που καταγράφεται από τους γονείς που επιθυμούν να εγγραφούν τα παιδιά τους, στους βρεφικούς και στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τρικκαίων.

Αυτό οφείλεται τόσο στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αρκετές οικογένειες, όσο και στο γεγονός ότι εργάζονται πλέον και οι δύο γονείς.

«Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο» σημείωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του δήμου Τρικκαίων κ. Νίκος Σακκάς, λέγοντας ότι οι σταθμοί είναι σε άριστοι κατάσταση.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί ο Δήμος Τρικκαίων στη μεγάλη ζήτηση που σημειώνεται για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, θα δημιουργηθούν ακόμα δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο ένας στην περιοχή του Λογγακίου και ο άλλος στο κέντρο της πόλης, στον σταθμό του ΟΣΕ.

«Στόχος μας είναι να καλυφθούν, όσο το δυνατόν περισσότεροι οι ανάγκες και άλλων παιδιών, ώστε να βοηθήσουμε μεγαλύτερο αριθμό οικογενειών» πρόσθεσε ο κ. Σακκάς.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων διαθέτει 7 βρεφικούς σταθμούς δυναμικότητας 180 νηπίων, 5 παιδικούς δυναμικότητας 314 παιδιών και περιφερειακά 2 βρεφικούς σταθμούς με δυναμικότητα 32 νηπίων και επτά παιδικούς με δυναμικότητα 215 νήπια.

Η διαδικασία για τις εγγραφές μέσω του Δήμου έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτό που αναμένεται είναι να ξεκινήσει η χορήγηση των voucher στις μητέρες του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα  από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι μητέρες ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα κληθούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την επιδότηση των παιδικών σταθμών των παιδιών τους.

Πέρσι μπήκαν στους παιδικούς σταθμούς συνολικά 150.000 παιδιά. Η επιδότηση αφορά τις μητέρες άνεργες ή εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα ενώ θα δοθούν και voucher 180 ευρώ στις μητέρες των υπαλλήλων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. (α και β’ βαθμού).

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν : α) οι εργαζόμενες στην Ελλάδα, που είναι μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή αυτοαπασχολούμενες ή εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης και β) οι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο.

Παράλληλα για το πρόγραμμα του δημοσίου δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι εργαζόμενες που είναι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

Στην ίδια κατηγορία