Μεγάλο ενδιαφέρον για την έκθεση βιβλίου

Πολλοί είναι οι Τρικαλινοί που περνούν καθημερινά την πόρτα της…

Πολλοί είναι οι Τρικαλινοί που περνούν καθημερινά την πόρτα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Τρικκαίων για να ανακαλύψουν την έκθεση βιβλίου που ξεκίνησε στις αρχές της εβδομάδας, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η έκθεση γίνεται στον ισόγειο της βιβλιοθήκης, περιλαμβάνει περίπου 250 τίτλους βιβλίων, εκ των οποίων οι 60 είναι καινούργιοι. Μέσα από την ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία δίνεται η ευκαιρίας στους αναγνώστες τη δυνατότητα να αποτυπώσουν πτυχές της Επανάστασης σε όλο το φάσμα της, αφού φιλοξενούνται ιστορικά βιβλια πολλών συγγραφέων, όπως του Γιάννη Κορδάτου, του Τάσου Βουρνά του Γιάννη Σκαρίμπα, του εκδοτικού τμήματος της Βουλής των Ελλήνων, πολύτομες εκδόσεις των Δημήτρη Φωτιάδη, Νικολάου Κασομούλη, Διονυσίου Κόκκινου, Χρήστου Στασινόπουλου, Σκαρίμπα κ.α.

Επίσης, εκτίθενται λευκώματα, βιογραφίες των Μακρυγιάννη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Μιαούλη, Ρήγα Φερραίου κ.α., κόμικς, λεξικά, παιδικά εικονογραφημένα και μη, βιβλία Τρικαλινών συγγραφέων όπως των Θ. Νημά, Γ. Αποσταλακόπουλου, Β. Πάνου, Γ. Θωμά, Ε. Παπαναστασίου, Γ. Ζιάκα, Κ. Μπαρούτα κ.α, εικονογραφία του αγώνα του 1821 του Στρατηγού Μακρυγιάννη και οι Προσωπογραφίες Ελλήνων και Φιλελλήνων Αγωνιστών του Καρλ Κρατσαϊζου και εκδόσεις της Βουλής των Ελλήνων, του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας, της Βιβλιοθήκης των Γενικών Αρχείων του Κράτους, της Μακεδονικής Βιβλιοθήκης, των Αρχείων της Ελληνικής Παλλιγγενεσίας, της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδας κ.α. Σημειώνεται ότι όλα τα βιβλία (πλην των τόμων και των σπάνιων εκδόσεων) θα δανείζονται στους πολίτες μετά το πέρας της έκθεσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου και όσοι προσέρχονται στο χώρο θα πρέπει να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού, είτε τηλεφωνικώς στον αριθμό 2431353565 είτε με αποστολή e – mail στη διεύθυνση library@trikalacity.gr.

Στην ίδια κατηγορία