Μεγάλη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα

Τρίκαλα

Στο δρόμο φοιτητές μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μεγάλη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Τρίκαλα! Στο δρόμο βγήκαν σήμερα το απόγευμα φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας που φέρνει μεσούσης της πανδημίας σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα πανεπιστήμια.

Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με τους συμμετέχοντας να εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους, στη μείωση των εισακτέων και την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, οι οποίες θα ισχύσουν από τις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ έχουν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις πανεπιστημιακών και φοιτητών κατά της ίδρυσης της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό» και κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για «αυταρχισμό», «αδιαφορία για την εκπαιδευτική πραγματικότητα» και «αυθαιρεσία στη λήψη αποφάσεων».

Από την πλευρά τους οι φοιτητές απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου ούτε σκέψη για Πανεπιστημιακή Αστυνομία, επαναλειτουργία των σχολών από το εαρινό εξάμηνο, όχι στα όρια φοίτησης και τις διαγραφές φοιτητών, ούτε σκέψη για πειθαρχικό δίκαιο, όχι στη θέσπιση βάσης εισαγωγής, να αξιοποιηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία των Ιδρυμάτων για να ανοίξουν οι σχολές και όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με των Πανεπιστημίων.

Δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση για όλους. Όχι στα ενιαία ψηφοδέλτια και στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες. Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία