Με ΣΔΙΤ το κέντρο Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία

Με ΣΔΙΤ το κέντρο Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία

Το Δημόσιο μπορεί να χρηματοδοτήσει μέχρι και με 70,8 εκατ. ευρώ

Προκηρύχθηκαν την Παρασκευή, από την κρατική εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ), οι δύο διαγωνισμοί για την κατασκευή και διαχείριση 13 Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και συνολική δημόσια συμμετοχή γύρω στα 130 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται και το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας για τη Θεσσαλία που θα ανεγερθεί στη Λάρισα σε οικόπεδο της οδού Φαρσάλων. 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων ομίλων έχει προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει ανταγωνιστικός διάλογος για την από κοινού διαμόρφωση του τελικού τεύχους του διαγωνισμού ώστε να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή επτά Περιφερειακών Κέντρων Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας (ΠΕΚΕΠΠ) που θα κατασκευαστούν και θα λειτουργήσουν σε ισάριθμες Περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα σε Θεσσαλία, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων. 

Στο τεύχος του διαγωνισμού αναφέρεται πως το Δημόσιο μπορεί να χρηματοδοτήσει μέχρι και με 70,8 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) την κατασκευή των έργων. Όσο λιγότερα ζητήσουν οι υποψήφιοι από το Δημόσιο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν για την ανάληψη του έργου.

Πέρα από το αρχικό κόστος, το Δημόσιο θα καταβάλλει από την έναρξη λειτουργίας του έργου και για 27 χρόνια τις λεγόμενες πληρωμές διαθεσιμότητας, δηλαδή ενοίκιο που συνδέεται με ποιοτικά κριτήρια, μεταξύ άλλων, για τη συντήρηση των κτιρίων.

Ο ακριβής προϋπολογισμός των πληρωμών διαθεσιμότητας που θα καταβληθούν στον επενδυτή θα καθοριστεί βάσει των αποτελεσμάτων του ανταγωνιστικού διαλόγου στο δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού και θα συμπεριληφθεί στην Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών.

Εκτός από την εκπόνηση των μελετών και την κατασκευή των κτιρίων στις 13 περιφέρειες, ο ιδιώτης επενδυτής θα αναλάβει «τη φύλαξη, την καθαριότητα, τη διαχείριση απορριμμάτων και την εξασφάλιση της υγιεινής των κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων και συστημάτων των υποδομών που αποτελούν αντικείμενο της Σύμβασης Σύμπραξης κατά τη φάση λειτουργίας και σε όλη τη διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης

Ζ.Η. thessaliaeconomy.gr

Δείτε επίσης

Θεσσαλία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Στην ίδια κατηγορία