Με χιόνι αλλά χωρίς προβλήματα «ξύπνησαν» τα Τρίκαλα

Με χιόνι αλλά χωρίς προβλήματα «ξύπνησαν» τα Τρίκαλα

Επί ποδός από τα ξημερώματα ο κρατικός μηχανισμός

Ο «Λέανδρος» έκανε την εμφάνισή του και στο νομό μας από τα ξημερώματα του Σαββάτου, και τα Τρίκαλα ξύπνησαν με χιόνι αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Στις 2 περίπου τα ξημερώματα άρχισε η χιονόπτωση τόσο εντός της πόλης, όσο και περιφερειακά με τον κρατικό μηχανισμό της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου που ήταν σε επιφυλακή να βρίσκονται επί ποδός.

Ήδη από τις 12 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα η Πολιτική Προστασία του Δήμου Τρικκαίων, έθεσε σε εφαρμογή του επιχειρησιακό σχέδιο αποχιονισμού, όπου δύο μηχανήματα έργου και τέσσερα οχήματα με αλατοδιανομέα έριχναν αλάτι σε μεγάλους και κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επενέβησαν και στο περιφερειακό οδικό δίκτυο προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτά τα κρίσιμα σημεία και να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Το χιόνι, όπως προαναφέρθηκε, δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στα Τρίκαλα, αλλά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Ζιώγα η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο και ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων θα παραμείνει σε επιφυλακή για όσο χρειαστεί, μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την περιοχή.

Παρόμοιες είναι οι συνθήκες και στα ορεινά των Τρικάλων με την κακοκαιρία «Λέναδρος» τα κάνει πιο έντονη την εμφάνισή του, σε υψόμετρο άνω των 900 μ.

Ο ορεινός όγκος των Τρικάλων «ντύθηκε» στα λευκά και μέχρι στιγμής σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη όλα κυλούν ομαλά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.

«Η χιονόπτωση είναι έντονη, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μέχρι στιγμής» δηλώνει ο κ. Μιχαλάκης, συνιστώντας βέβαια προσοχή στους πολίτες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας που έχουν στα χέρια τους οι επιτελείς στην Περιφέρεια Τρικάλων και του Δήμου η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Για τον λόγο αυτό δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό σταθμευμένα σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αναμένοντας την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: Σε χάρτη τα 11 σημεία με δωρεάν αλάτι για τον «Λέανδρο»

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στα Τρίκαλα για το κύμα κακοκαιρίας (βίντεο)

Στην ίδια κατηγορία