Με αργό ρυθμό, αλλά μειώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο Τρικάλων

Είναι σαφές ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια υποχώρηση της…

Είναι σαφές ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια υποχώρηση της πανδημίας στην πόλη μας, που γίνεται όμως με αρκετά αργό ρυθμό. Αυτή η εικόνα συμβαδίζει τόσο με τα τεστ που γίνονται καθημερινά στο νομό, αλλά και στο θέμα των νοσηλειών –και αυτό είναι το πιο σημαντικό – στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Η ήπια αποκλιμάκωση της πανδημίας στην περιοχή μας περνά και στην κλινική covid 19, αφού σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην κλινική 52 ασθενείς, πριν μια εβδομάδα ήταν 63. Ενώ να  θυμίσουμε ότι στα μέσα Νοεμβρίου ήταν περισσότεροι από 100!

Βέβαια η πίεση συνεχίζει να υπάρχει προς γιατρούς και νοσηλευτές, αφού σίγουρα ο αριθμός των ασθενών δεν είναι μικρός. Από εκεί και πέρα στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Τρικάλων υπάρχουν και 10 περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών, που αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δουν αν είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Εκεί βέβαια που δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι είναι στην ΜΕΘ, αφού και τα 12 είναι γεμάτα, ενώ ακόμη και όταν ελευθερώνεται κάποιο μέσα σε λίγα λεπτά έρχεται νέος ασθενείς. Άλλωστε πολλές φορές το κρεβάτι μπορεί να δεχτεί ασθενή και εκτός Τρικάλων, κάτι που δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να τονίσουμε είναι οι οδηγίες των γιατρών, που θεωρούν ότι θα ήταν μέγα λάθος μια τυχόν χαλάρωση στα μέτρα προστασίας και στην πορεία των εμβολιασμών, διότι προφανώς και ανά πάσα στιγμή μπορεί πάλι το κακό σενάριο θα εμφανιστεί.

Στην ίδια κατηγορία